Mira Adanja Polak i Vi

Šta se desilo sa ateljeom Olje Ivanjicki koji je preseljen u depo Istorijskog muzeja Beograd? Videćemo i snimke njenog ateljea posle smrti dok još nije bio iseljen i dok je postojala nada da će se pretvoriti u spomen sobu.

Podsetićemo se šta se sve nalazilo u ovom ateljeu koji je bio slikarkin radni prostor, ali i njen dom. Koliko znamo da čuvamo i prepoznamo ono što jesu svedočanstva jednog životnog opusa? Mira Adanja-Polak je obišla depo u Istorisjkom muzeju gde je razgovarala sa direktorkom Dušicom Bojić i Suzanom Spasić, direktorkom Fondacije "Olja Ivanjicki".

Ovih dana priprema se tradicionalna dodela Krune uspeha koju već deset godina dodeljuje porodica Petrović zajedno sa Ambasadom Švajcarske u Beogradu i Beogradskim univerzietom, studentima koji studije završe u roku i čiji je prosek iznad 9. Gost u studiju je docent Medicinskog fakulteta, dr Dragan Hrnčić, jedan od dobitnika ovog priznanja.

Prof. dr Nenad Ilijevski, vaskularni hirurg, upozorava na opasnosti današnjeg brzog života. Koliko pacijenti slušaju njegove savete koje im svakodnevno kazuje?

Ivana Todorović će govoriti o postignutom dogovoru o izgradnji hospisa za smeštaj terminalno obolelih od raka.

U studiju je i Dušica Milanović, urednik u listu "Politika" sa svojom sedmom knjigom, monografijom o Živanu Saramandiću. U njoj je zabeležila sve ono što o tom umetniku divnog glasa nismo znali. Govori o tome koliko smo svesni značaja nekih ljudi dok su još među nama.

Roksanda Ilinčić, modni kreator postiže velike uspehe svojim kreacijama u svetu. Videćemo njenu najnoviju kolekciju koja je prikazana na Nedelji mode u Londonu. Pobrala je aplauze zbog svoje orginalnosti i jednostavnosti.

Koliko slučajni susreti u nepoznatom gradu i šetnja bez posebnog cilja mogu da pomognu u sagledavanju Šangaja.

Studio krase slike Olje Ivanjicki iz privatnih kolekcija i depoa Istorijskog muzeja.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar