SAT: Na testu udara pešaka

Ekipa SAT-a napravila je nesvakidašnji kreš-test u kome automobilom udara pešaka, i to pri brzinama od 30 i 50 km/h.

Uz pomoć namenski izrađenih lutaka ispitala je da li je opravdano ograničenje od 50 km/h u gradu, a posebno 30 u zoni škole. Ekskluzivno ćete videti dramatične scene koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Naravno, biće dosta reči o bezbednosti dece u saobraćaju i greškama koje nenamerno prave i deca i roditelji, a često i policajci.

Posebna tema posvećena je nejasnoćama oko sporazuma sa policijom o priznanju krivice za prekršaje u saobraćaju. Zašto neke sudije prihvataju sporazum, a neke ne prihvataju? U čemu je problem i kako ga rešiti?

Kao i obično, biće dosta automobila. Upoznaćete novi ford „mondeo" i porše „bokster GTS".

Repriza emisije je nedeljom na Drugom programu u 23 sata, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović. 

 

 

 

 

 


 


 

 

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 06. sep 2015, 16:36)
vozaca [neregistrovani]

bravo

Bravo za test, jasno kao dan.
svaka cast i samo napred

(nedelja, 06. sep 2015, 13:02)
nesa [neregistrovani]

ha ha ha ha

zao mi je juga imao sam ovakvog nekada. lutka nije nizasta kriva. treba samo vise povesti zescu politiku kaznjavanjem pesaka mozda ce neko da se ljuti ali pesaci ne vode racuna o sebi prelaze van pesackog prelaza, ne postuju crvenog i zelenog coveculjka na semaforu, razgovartaju mobilnim dok prelaze ulicu bilo gde, ne postuju stranu kretanja na putu,ne nose svetleci prsluk nocu jer nisu svesni da su najugrozeniji u saobracaju

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]