SAT: Bezbednost dece je prioritet

Uoči početka školske godine mnoge organizacije i kompanije pokreću razne programe za povećanje bezbednosti dece u saobraćaju.

Koliko su ti programi dobri, da li je to dovoljno, da li treba sve te akcije koordinirati i objediniti i šta se sve može učiniti da mališani budu još bezbedniji, s obzirom na to da je Ministarstvo saobraćaja postavilo zadatak da 2020. ne pogine nijedno dete?

Na sva ta pitanja odgovora gost emisije Zorana Mihajlović, potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Videćete i kako napreduju radovi na Koridorima Srbije, šta se gradi u ovom trenutku, koliko je do sada urađeno, kao i kada možemo očekivati da se puste u saobraćaj prvi kilometri novih autoputeva.

Nisu zaboravljeni ni novi modeli automobila. Pored audija "A4" i minija "klabmen", na detaljnom testu u centru NAVAK našla se nova kija "sorento", a škoda "„rapid" polaže prvi ispit supertesta.

Iz turizma, kao i obično, vode vas na vikend-putovanje u Srbiji.

Repriza emisije je nedeljom na Drugom programu u 23 sata, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 06. sep 2015, 11:07)
Alfa Romeo [neregistrovani]

Registracija

Srdacan pozdrav za celu ekipu emisije SAT.Naravno najveci pozdrav za gospodina Mirka Alvirovic.Sve pohvale za vas.Imam pitanje i temu za vas.Rec je naravno o registraciji vozila koja imaju preko 2000 kubika.Prica se da ce se ta ogromna taksa koja postoji uskoro ukinuti.Da li je to tacno i mozete li istraziti i pricati vise o toj temi.Hvala i jos jednom veliki pozdrav

(nedelja, 30. avg 2015, 21:57)
Ucitelj [neregistrovani]

Bezbednost u skole

Postovani, preko 30 godina radim sa decom i svaki put kada sam predlagao da se uvede predmet koji ce decu nauciti zivotu, tacnije da prezive u saobracaju, ja sam naisao na zid. Ovo je prvi put da javno od nekog politicara cujem da ce se za to zalagati i zaista svaka cast. Odmah da znate da ne pripadam nijednoj stranci. Ako ministarka uspe da ovu pricu pretoci u stvarnost, onda skidam kapu. Ali ne zbog ministarke i drugih politicara, nego zbog toga sto se neko konacno dozvao pameti. Pa ko ce drugi stiti i nauciti tu decu ako ne mi.
Hvala i samo napred. Pozdrav gospodinu Alvirovicu, uvek izabere dobru i gorucu temu.

(nedelja, 30. avg 2015, 20:29)
Tulipan [neregistrovani]

Bezbednost dece jeste prioritet

Rasterati sva vozila sa trotoara, kako bi roditelji i deca mogli da se kreću njima.
Još bolje, postaviti / popraviti ograde u zoni škola tako da niko ne može da prođe tuda, osim na predviđenim mestima.
I naravno, konstantna edukacija, kako u školama, tako i kod kuće, po bilbordima i slično. Javna svest je nešto na čemu treba kvalitetno i konstantno raditi.
Hvala.

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]