TV lica: Vera Belogrlić

U znak sećanja na Veru Belogrlić emitujemo emisiju TV lica... kao sav normalan svet u kojoj je gostovala.

Legenda Televizije Beograd, rediteljka popularnih dečjih serija i koautor serije "Na slovo, na slovo" govorila je o vremenu kada je počinjao TV program, kada su svi bili kao jedna porodica i kako su nastajali kadrovi serije koja je bila avangardna za to vreme.

U ovom prisećanju biće priče o životinjama koje su prošle kroz studio, o gusanu Gavrilu njenom ljubimcu i ekipi koja se surovo šalila da je završio na podvarku, o Loli Novaković koja je donosila termofor da greje piliće za vreme snimanja, o prijateljstvu sa Duškom Radovićem, a sve ispričano u domu rediteljke, u kome vreme kao da je stalo. Za velikim trpezarijskim stolom na kome su noću pisali Radović i ona, da bi narednog dana snimali, bilo je reči o deci danas, o TV sadržajima, o tome kako ona kao prabaka vidi agresivne crtane filmove, rijalti šou programe i TV ponudu u celini.

Na njoj svojstven način, nežnim glasom i uz osmeh, govoila je Vera Belogrlić o lepoti života i tome kako je uprkos godinama zadržala dečju vedrinu i poverenje u svet oko sebe.

Autor Tanja Peternek Aleksić.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 17. jun 2015, 10:36) - anonymous [neregistrovani]

predivno


Divna zena, hvala vam za ovu emisiju. Ali ova njena zahvalnost Tanji na kraju me rasplakala i dirnula tako je topla i iskrena.

(ponedeljak, 15. jun 2015, 13:34) - anonymous [neregistrovani]

divna Vera

Tako posebna, divna, vecita devojcica sa verom u ljude i zivot.
Hvala sto ste zabelezili deo njenog dana koji ce ostati trajna uspomena na jednog od pionira
TV Beograd.Neka joj je vecna slava.

TV lica: ... Kao sav normalan svet TV lica: ... Kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]