SAT

Lakša naplata štete u Hrvatskoj

U slučaju da im se ošteti vozilo u Hrvatskoj, naši vozači sada sve poslove oko naplate štete mogu završiti po povratku u Srbiju, zahvaljujući upravo potpisanom Sporazumu o zaštiti posetilaca, koji omogućava da oštećeni ostvaruju prava u svojoj zemlji, bez obzira na to što se saobraćajna nezgoda desila na teritoriji druge.

To važi i za hrvatske državljane koji dožive štetu u Srbiji, a ovaj sporazum Udruženje osiguravača Srbije već je potpisalo sa biroima zelene karte Grčke, Turske, BiH i Crne Gore.

Kako oštećeni u Srbiji mogu da naplate potraživanja za štete nastale u ovim državama, glavna je tema emisije SAT, u kojoj je gost Vladan Manić, generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije.

U jeku su sezonski radovi, pa se vozačima skreće pažnja na to koliku opasnost na putevima predstavljaju traktoristi, koje su posebno rizične situacije i kako se one mogu izbeći.

 

Od automobila, upoznaćete novi mercedes „GLE" i Poršeov „bokster spajder", dok je u rubrici Predstavljamo detaljno prikazan sitroen "C4 pikaso".

Iz turizma, ekipa emisije SAT vas vodi na vikend-putovanje u okolinu Rume, gde je posetila Muzej hleba i Borkovačko jezero.

broj komentara 0 pošalji komentar
SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]