SAT: Kontrola goriva na pumpama

Ove nedelje gledaoci će saznati kako se pokazalo markiranje goriva kao novi vid kontrole tržišta, koji je pre godinu dana uveden u Srbiji.

Kakvi su rezultati postignuti, koliko je benzinskih stanica zatvoreno i šta se dešava sa nelegalnim gorivom - na ova i mnoga druga pitanja odgovara gost emisije Slaviša Petković, načelnik odeljenja za tehnički nadzor tržišne inspekcije.

Da li je Međunarodni salon automobila u Beogradu opravdao očekivanja? Naša ekipa je zabeležila utiske posetilaca i uvoznika automobila i još neke zanimljivosti ove međunarodne priredbe.

Biće reči i o planovima i akcijama koje će u narednom periodu zajednički sprovesti Agencija za bezbednost saobraćaja i Nacionalna vozačka akademija, a sve s ciljem smanjenja broja stradalih u saobraćaju. A da i stranci imaju šta da nauče u Srbiji, pokazala je poseta strane delegacije svim subjektima koji se bave bezbednošću u saobraćaju. Visoki gosti iz sedam zemalja pokazali su najviše interesovanja za Nacionalnu vozačku akademiju, kao jedinstveni centar bezbedne vožnje u ovom delu Evrope.

Videćete šta sve može novi Mišlenov „kros klajmat", prvi letnji pneumatik sa sertifikatom za korišćenje u zimskim uslovima. Od automobila, upoznaćete premijere Beogradskog salona - novi BMW „serije 1" i kiju „EV", a u rubrici Predstavljamo detaljno su prikazani smart „forfor", reno „tvingo" i smart „fortu".

Iz turizma, ekipa emisije SAT vodi vas na vikend-putovanje na Zlatar.

Repriza emisije je nedeljom na Drugom programu u 23 časa, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 29. mar 2015, 12:58)
anonymous [neregistrovani]

Ko je zasticen?

Ima benzinskih pumpi koje jos uvek nemaju licencu, a prodaju gasno ulje 0,1 pored stroge kontrole, a samo ga NIS moze prodavati. Ako je sve posteno ,a sumnja postoji, objasnite potrosacima kako je to moguce. Da ne napominjem da ima jos uvek benz. pumpi koje nemaju ugradjen separator koji je bitan za zastitu zivotne sredine...

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]