SAT

Patrola do Halkidikija

U petoj ovogodišnjoj patroli, emisija SAT vas vodi do čak četiri mesta na Halkidikiju, i to manje opterećenim pravcem preko jezera Dojran.

Na uobičajen način, kilometar po kilometar, ekipa emisije SAT detaljno je zabeležila sve važnije pojedinosti na putu do Polihrona, Pefkohorija, Haniotija i Neos Marmarasa.

Gledaoci će videti gde su radovi na putu, koje su kritične deonice, kakve su cene i snabdevenost gorivom, koliko košta putarina i gde su pogodna mesta za odmor.

Biće reči i o saobraćajnim propisima u Makedoniji i Grčkoj, kaznama za pojedine prekršaje i o neophodnim dokumenatima za ulazak u ove države. Ekskluzivno otkrivamo i kako za vreme trajanja odmora, bez komplikovane procedure, možete pribaviti dozvolu za posetu Hilandaru.

Saznaćete i šta vas sve čeka ukoliko odlučite da provedete odmor u nekom od popularnih letovališta na Kasandi i Sitoniji, kao i sve o turističkoj ponudi, sa posebnim osvrtom na cene smeštaja i vanpansionske cene.

Repriza emisije je nedeljom na Drugom programu u 23 časa, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 21 pošalji komentar
(sreda, 06. avg 2014, 11:06) - Srđan, Novi Sad [neregistrovani]

povratak sa Halkidikija

Sve pohvale za ekipu Sat-a u vezi putovanja za Halkidiki. Putovanje je proteklo bez ikakvih problema, preko gr.prelaza Dojran nema gužve i zastoja, jedino treba izbegavati putovanje vikendom zbog jačeg saobraćaja i čekanja na naplatim rampama,pogotovo u Makedoniji(rade po dva šaltera u svakom smeru). Hotel "Romantik" kod veleškog jezera je odlično mesto za predah međutim kad se vraćate iz Grčke do hotela imate oko 7.5km od autoputa, odvajanje jeste obeleženo ali posle nema dovoljno putokaza tako da se morate raspitati. Kad se iz hotela uključujete nazad na autoput postoji mala prečica da ne bi morali ponovo da prelazite 7.5km. Posle turističkog broda koji stoji parkiran na jezeru,iza prvog nadvožnjka skrenete levo, uskim putem dođete ispod autoputa,na samom stubu vijadukta piše Skopje levo i neasfaltiranim putem se popnete na autoput,uključujete se tačno kod naplatne rampe. Mali savet,velika pomoć!

(subota, 02. avg 2014, 03:29) - anonymous [neregistrovani]

Putarine u Srb i Mkd

Da li je doslo do promena cena za automobile?

(nedelja, 27. jul 2014, 19:21) - Danko [neregistrovani]

Medjunarodna dozvola

Kao što i sam Alvirović na granici sa Makedonijom pokazuje dokument:
0. Pasoš
1. Zeleni karton
2. Dokumenta za vozlo - saobraćajna dozvola
3. Ovlašćenje ako se upravlja tuđim vozilom, a vlasnik nije prisutan u vozilu
4. Vozačka dozvola
"Za koju su rekli da u ovom formatu ispunjava uslove, a da je međunarodna samo kopija vozačke."
pozzz

(sreda, 23. jul 2014, 12:36) - Oduševljena emisijama SATa [neregistrovani]

Povratak sa Halkidikija

Imate SAT emisiju od 10.06.2012. - pred kraj emisije
Sve je super objašnjeno.

(utorak, 22. jul 2014, 09:57) - anonymous [neregistrovani]

Ovlascenje

Ja sam vozio firmin auto 7 godina u Grcku bey medj. dozvole i ovlascenja i nikad me niko nije pitao za to. Takodje, bez zdravstvenog osiguranja koje namecu agencije. Jedino sto ti stvarno treba je tzv zeleno kartonce i to samo za Makedoniju.
Srecan put

(četvrtak, 17. jul 2014, 14:24) - larivr [neregistrovani]

kako mi da dodjemo do bugarske

imam jednu kritiku za puteve srbije kao i za sat ekipu vi iz beograda lako dodjete na bugarsko primorje ali mi iz vranja i iz bujanovca smo primorani da koristimo los put. on vodi preko trgovista zatim ocajnim putem do bosilegrada i tu predjemo granicu.Nama se ne isplati da idemo do Nisa preko bele palanke i pirota do gradine.Molio bih sat ekipu da prodje tim putem i pokaze ocajan kolovoz,a puteve srbije bih molio da poprave taj kolovoz.

(nedelja, 13. jul 2014, 14:40) - Nišlija [neregistrovani]

Patrola do Bugarske

Redovno gledam vašu emisiju. Dopada mi se što prikazujete različite destinacije, koje podmiruju drugačije ukuse i mogućnosti. Takođe, želim da ukažem na činjenicu da mnogo veći broj naših građana letuje u Bugarskoj, nego što se misli. Razlog je da zbog značajne razlike u ceni, naši ljudi pronalaze smeštaj sami ili preko interneta. Pa kako retko uplaćuju aranžmane preko agencija, ne postoji evidencija o broju naših turista u Bugarskoj. Inače, infrastruktura Bugarske se ubrzano razvija. Na više deonica se gradi autoput. Kvalitet turističke ponude je bolji nego u Grčkoj. Smatram da Grčka ima predivna mora i plaže, ali da malo ulaže na uređenju, higijeni i ponudi ostalih turističkih sadržaja.
Ovog puta kao destinaciju predlažem Albenu - turistički raj u borovoj šumi.

(nedelja, 13. jul 2014, 10:14) - Dr Slavko Radosavljevic, dipl. ing. [neregistrovani]

Brze punjenje baterije od...

Postovana gospodo,
grupa srpskih inzenjera uspela je da konstruise uredjaj koji i najmodernije LiFePO4 baterije za elektromobile puni za samo 10minuta i to 100% bez destrukcija.
Ovakvim uspehom je resen jedan od glavnih do sadasnjih problema BRZINA I KVALITET PUNJENJA BATERIJA.
Spremni smo da ovo realizujemo u nasoj Srbiji ako postoji interesovanje.

Dr Slavko Radosavljevic, dipl. ing.
slavkoinvent@gmail.com

(subota, 12. jul 2014, 14:51) - Oleg [neregistrovani]

Povratak?

Da li možete detaljnije da mi objasnite gde se sa obilaznice oko Soluna isključujem ka Evzoniju?

(petak, 11. jul 2014, 23:32) - goran [neregistrovani]

Medjunarodna vozacka dozvola

Postovani,dali je potrebna medjunarodna vozacka dozvola za Grcku preko Makedonije.

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]