Oko

Posle milenijumskih poplava eksperti su u potrazi za boljom prevencijom kako bi u budućnosti društvo bilo manje ranjivo.

Sliv Save nekada je pripadao samo jednoj državi - Jugoslaviji, a danas se o njemu staraju četiri zemlje. Savska komisija -organizacija čije su članice Slovenija, Hratska, Bosna i Hercegovina i Srbija za cilj ima da se na nivou celog sliva rešavaju pitanja upravljanja vodama kako bi Sava regionu donosila manje štete.

Iako su u Obrenovcu, posle velikih poplava 1981. nasipi na Kolubari nadvišeni i ojačani ovog puta nisu mogli da zaštite grad. Da li je uopšte moguća apslolutna zaštita od poplava?

Koje su manjkavosti Zakona o vodama iz 2010?

Gosti u studiju su direktor Srbija voda Goran Puzović, savetnik direktora HMZ Srbije hidrolog Slavimir Stevanović, iz Obrenovca se uključuje direktor zavoda za uređenje vodnih tokova u Institutu Jaroslav Černi Marina Babić Mladenović. U Zagrebu je direktor HMZ Hrvatske Ivan Čačić, a u studiju u Banjaluci je Igor Kovačić iz hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Urednik emisije Biljana Vraneš.

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]