Oko ekonomije: Obnova - vanredna

Posle poplava, posao tek počinje.

Vanredna situacija se ukida postepeno u gradovima koji su bili zahvaćeni katastrofalnim poplavama. Život u Obrenovcu se postepeno vraća u normalu, svakodnevno se čiste kuće i ulice, ali je potrebno još puno posla da bi se i svi građani vratili svojim kućama.

Posle vanrednog stanja, počinje vanredna obnova i pomoć svima onima koji su pretpreli štetu. Solidarnost svih građana Srbije u tom poslu se podrazumeva. Sama šteta, prema prvim procenama, iznosi oko dve milijarde evra. Koje ni građani ni država nemaju.

Kako će se sanirati posledice poplava, koliko novca možemo da očekujemo od međunarodnih krugova, koji će biti prioriteti u obnovi i koje lekcije smo naučili iz ovog nezapamćenog rasta vodotoka, odnosno ko snosi odgovornost za nepostojanje adekvatne prevencije i zaštite od bujičnih tokova za Oko ekonomije govore: potpredsednica Vlade i ministarka
saobraćaja i građevine Zorana Mihajlović i šef Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić.

Iz Obrenovca, grada koji je najviše stradao u poplavama, o problemima privrednika i vraćanju života u normalne tokove izveštavaju Sanja Ljubisavljević i Jelena Petrović.

Emisiju vodi: Vesna Damjanić Branković

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]