Zločin u Aberdarevoj

Petnaest godina od bombardovanja zgrade RTS-a! Ko je morao da zna, ko je znao, a ko je morao da zaštiti radnike?

I deceniju i po od stradanja u Aberdarevoj, nedostaju neki delovi slaglice ovog zločina. Predstavnici porodice ne odustaju od zahteva da svi odgovorni budu kažnjeni. Da li je jedna presuda dovoljna za ovaj slučaj, i da li su svi ostali amnestirani?

I međunarodnoj i domaćoj javnosti i dalje nedostaju odgovori. Strancima, zašto je RTS bombardovan. Svi ostali pitaju se da li su i zašto radnici RTS-a ostavljeni na milost i nemilost NATO-u.

Ko koliko zna, i ko bira da ćuti, u Oku, povodom petnaeste godišnjice bombardovanja RTS-a i pogibije 16 naših kolega, govore: predstavnici porodica i zaposlenih u televiziji. Veran Matić, predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara i Miroslav Bojčić, predstavnik porodica pri Komisiji.

Emisiju vodi Nada Gogić

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 23. apr 2014, 21:39) - anonymous Moma [neregistrovani]

Aberdareva

krajnje je jasno ko je kako i zasto zlikovacki ubio 16 nevinih ljudi u Aberdarevoj. Umesto svesno jalovih istraga, kojima se samo staje na muku rodbini nastradalih", treba istraziti ko je "locirao" zgradu koju treba gadjati. Istragu u vezi sa nasim odgovornim licima treba da vode obuceni ljudi.

(sreda, 23. apr 2014, 20:06) - anonymous [neregistrovani]

Iza svakog rata a koji je ubistvo i razbojnistvo krije se profit

A da li ste sigurni da nisu bacali neutronske bombe u predgradjima gradova i na aerodromima? Kao sto su bacali osiromaseni i neosiromaseni uranijum, i kao sto kriju da je na svakoj krstarecoj raketi, po specifikaciji proizvodjackoj 20kg uranijuma za stabilizaciju leta. Cela Srbija je zasuta njima. Nije to demonstracija sile, to je ubistvo sa predumisljajem, nuklearni rat sa kontaminacijom od milon godina, i ratni zlocini koji ne zastarevaju!

(sreda, 23. apr 2014, 14:13) - anonymous [neregistrovani]

Bombardovanje


Iako se moralo znati da će bombardovati vojne položaje jer su 1995 bombardovali vojne položaje u Republici Srpskoj niko u Srbiji nije mogao sa sigurnošću pretpostaviti da će bombardovati i civilne i javne ustanove, a pogotovo ne u toliko nepotrebnom razarajućem obimu, u unutrašnjosti Srbije u svrhu demonstracije sile, što nije opravdanje nepreuzimanju dovoljne zaštite civilnog stanovništva u Srbiji ali jeste jedan uzroka neblagovremene pripremljenosti odbrane od bombardovanja.

(sreda, 23. apr 2014, 10:54) - anonymous [neregistrovani]

ре: зашто је РТС бомбардован

Демонстрација силе

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]