Beograd između Brisela i Moskve

Hoće li zategnuti odnosi zemalja EU i Rusije uticati na evrointegracije Srbije.

Ovde možete pročitati kraću, tekstualnu verziju emisije Oko  

O tome šta Srbiju čeka u procesu pridruživanje EU i koliko nam problema mogu stvoriti aktuelni "hladni" i zategnuti odnosi između Rusije i EU, za Oko ekonomije govori šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević.

Početkom pregovora o pridruživanju Evropskoj Uniji u Srbiji se pitanje evropske budućnosti više ne postavlja. To su pokazali i održani izbori u kojima po prvi nismo glasali za ili protiv EU. Sada je tema - šta moramo da promenimo kako bismo usvojili evropske standarde, prilagodili zakonodavstvo i naravno, dobili, novac iz evropskih fondova.

Čini se da od EU najviše strahuju poljoprivrednici zbog otvaranja granica, ali i seljaci koji postavljaju "večita" pitanja o tome hoće li moći da peku rakiju u kolju svinje.

Da nam svima nedostaje informacija više o tome šta nas čeka u pregovorima u Briselu, pokazuje istraživanje prema kojem skoro 60 odsto građana ne zna da li su pregovori uopšte počeli i o čemu se pregovara.

Ipak, na referendumu bi trećina glasala za ulazak u EU, što je pomak u odnosu na pre godinu, godinu i po dana.

Razgovor sa Tanjom Miščević vodi Vesna Damjanić- Branković.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 27. mar 2014, 13:29) - anonymous [neregistrovani]

ZASTO

Nerazumem koi je problem kome se nesvidja neutralan stav .Ko moze da nas natera da donosimo stav o toj stvari *NEMAM STAV I CAO*kom se svidja ok kom se ne svidja opet dobro ko pa nas pita ?

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]