Politički cunami i posledice

Dan posle parlamentarnih izbora na kojima je Srpska napredna stranka pobedila, kako je Ivica Dačić rekao, političkim cunamijem analiziramo posledice.

U čemu je tajna ovako ubedljive pobede liste Aleksandra Vučića? Zašto su partije koje su činile nekadašnji DOS i koje su vladale 12 od poslednjih 14 godina doživele brodolom te da li je juče promenjana čak i politička geografija Srbije.

Gosti Oka politički analitičari: Zoran Lučić, Dragomir Anđelković i Dejan Vuk Stanković.

Autor emisije: Gorislav Papić.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 18. mar 2014, 07:40) - Miki [neregistrovani]

Precutana istina!

Sve smo mogli da cujemo, osim onog glavnog! SNS je osvojia vlast tako sto je iz naftalina izvukla SPS, odnosno dala premijersko mesto Dacicu. Kada joj je ocvrsnula pozicija, zakazuje nove izbore, I dobija apsulutnu vecinu. Kako je moguce da konkretno DS koji je imao gotovo isti broj glasova na predhodnim izborima kao SNS sad jedva udje u parlament, a mnoge druge partije ne ostvare cak ni to? I sada dolazimo do onog glavnog, koje cak ni uvazeni gosti, I ako se time bave nevide. Zahvaljujuci Srpskim biracu koji zapravo I glasa uglavnom iz inata, kao sto I zivi za inat!

(ponedeljak, 17. mar 2014, 23:39) - Jaki [neregistrovani]

@Brodolom DOS-a

Brodolom DOS-a je dosao nakon deceniju i po, a vise se nije moglo ni ocekivatida traje. Ali mislim da ce nova Bela Ladja puno brze dozivjeti havariju. Samo se nadam da ne povuce i drzavu sa sobom?!

(ponedeljak, 17. mar 2014, 22:30) - anonymous [neregistrovani]

Brodolom DOS-a

Odgovor je jednostavan-ogromno nezadovoljstvo gradjana radom DS i opozicionih partija koje važe kao predstavnice gradjanske Srbije. Vučić se pokazao kao ozbiljan političar,videćemo da li će uspeti da opravda poverenje glasača.

(ponedeljak, 17. mar 2014, 18:02) - anonymous [neregistrovani]

re: Dešava se to


Govorilo se da su ih birači kaznili!

(ponedeljak, 17. mar 2014, 17:59) - anonymous [neregistrovani]

Dešava se to


Slično se desilo i u Švedskoj mislim da su bili izbori 2008!

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]