Nove stranke, stari izazovi

Na izborima 16. marta učestvovaće i nove partije, odnosno stranke koje nemaju mnogo godina u svojoj istoriji.

Većina takvih stranaka na izborima nastupa u različitim koalicijama a neke od njih su se i odlučile za samostalan nastup.

Šta takve stranke mogu da urade na predstojećim izborima, da li donose nove ideje, nove ljude i novu energiju ili naprotiv samo kvantitativno pojačavaju ionako prenaseljenu srpsku političku scenu.

Naposletku, koju posebnost donose i kojim se građanima obraćaju?

Gosti emisije Oko: Dušan Petrović, predsednik stranke Zajedno za Srbiju, Tatjana Matić, potpredsednica Socijaldemokratske partije Srbije i Aleksandar Protić, predsednik stranke Treća Srbija.

Autor emisije: Gorislav Papić

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 06. mar 2014, 08:41) - MarKo [neregistrovani]

prvo skoci

moje je ubedjenje da treba prvo promeniti izborni zakon i njime obezbediti da :
-svi,sem nemocni,moraju izaci na izbore-kao u Grckoj,a kako ce ko glasati ili precrtati listic njegova je stvar,
-ne dozvoliti koalicije pre izbora samo posle.Ovako se dale legitimitet da zemlju vode i one stranke koje nemaju iza sebe podrsku naroda ili clanstvo za jedan autobus.Tek kad predju cenzus i budu parlamentarne partije neka prave koalicije a da vladaju u zemlji sa par procenata podrske smatram nekorektnim,neozbiljnim i nedopustenim

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]