Oko ekonomije: Strujni udar

Sve više žalbi na uvećane račune za struju

Ovde možete pročitati kraću, tekstualnu verziju emisije Oko 

Iako su žalbe na visoke decembarske račune za električnu energiju počele pre desetak dana, sem ostavki pojedinih direktora u EPS-u , nema konkretnog odgovora - kako je moguće da su računi dvostruko veći od prethodnih za destine hiljada gradjana. Iz EPS-a tvrde da nije reč o sistemskoj grešci i poručuju svim koji se osećaju oštećenim -da se žale.

Da li su gradjani sada dovedeni u situaciju da sami obračunavaju utrošak električne energije ili ipak zaslužujemo taj "civilizacijski pomak" da struju i potrošnju obračunavaju brojila, ali samo ono što je zaista i potrošeno?

Kolika je dogovornost rukovodstva EPS-a, kolika ljudi iz elektroprivrede na terenu i hoćemo li uskoro biti sigurni u to da ono što piše na računu da smo zaista toliko i potrošili?

To su samo neka od pitanja na koja odgovaraju gosti Oka ekonomije: generalni direktor EPS-a Aleksandar Obradović, predsednik Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača Goran Papović i Jelica Putniković, urednica Balkan Magazina.

Emisiju vodi: Vesna Damjanić - Branković.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 29. jan 2014, 19:08) - milan lindo [neregistrovani]

računi za struju

Voditeljka postavlja vrlo jednostavna pitanja.Gost Obradović nije direktno odgovorio ni na jedno pitanje,a pitanja kao što rekoh vrlo jednostavna...poput ovog pred kraj kako je moguće da se t-a peć ne može da napuni baš sad u decembru,ako što se mogla pre izvesnog vremena.Čovek se uhvatio da će se rešiti 40.000 reklamacija,ajde da potegnemo pitanje kolko ima nas koji nismo u prilici da čamimo u masarikovoj pa da vidimo dal nas ima 1.000.000 koji mislimo da smo oštećeni tj. da eps hoće da svakome od nas ukrade izvesnu sumu novca koju ionako teško uspevamo da zaradimo............

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]