Vrela ukrajinska zima

Drugi talas nereda u Ukrajini započeo krajem prošle nedelje posle usvajanja seta zakona o zabrani javnih okupljanja imao je kulminaciju proteklih nekoliko dana.

Zapaljeni automobili, šok bombe nažalost i ljudske žrtve trenutna su ukrajinska svakodnevica. Može li Ukrajina da izađe iz lavirinta nasilja, da li je bliža građanskom ratu ili novim izborima i koje su opcije pred ovom, jednom od najvećih zemalja Evrope?

To su teme razgovora sa gostima Oka: Dušanom Lazićem, bivšim ambasadorom Srbije u Ukrajini (2009-2013), Goranom Nikolićem, ekonomistom, koautorom knjige: Geopolitika savremene Ukrajine i Miroslavom Lazanskim, vojnopolitičkim komentatorom "Politike".

Autor emisije: Gorislav Papić

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 24. jan 2014, 02:22) - Филиповић [neregistrovani]

Амбасадор

човек је видно пристрасан на страни запада

(petak, 24. jan 2014, 00:38) - Rajko [neregistrovani]

apsurd

Koji je to apsurd boriti se i gubiti zivot za vestacku evropsku zajednicu a sutra opet borba ce biti da se iz nje izadje 

(četvrtak, 23. jan 2014, 23:54) - anonymous [neregistrovani]

Klicko, nije za tebe politika ?! ?

Vitaliju bi zaista bilo pametnije da se bavi onim poslom u cemu je majstor, a one koje je poveo u propast neka zaustavi. Ovako gura narod u rat i gubi steceni ugled !?!

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]