Oko ekonomije: Srbija i EU

Početak pregovora sa Briselom - istorijski događaj i nova šansa.

Prijem Srbije u Evropsku Uniju počeo je danas! U Briselu prvom međuvladinom konferencijom delegacije Beograda i Evropske Unije počeli su pregovori koji bi trebalo da se okončaju do 2018. godine.

Šta Srbiju čeka narednih godina, šta se menja u političkom i ekonomskom pogledu, koliko moramo da se promenimo radi nas samih, a koliko radi Brisela i hoće li ovaj dan zaista da bude "istorijski", neka su od pitanja na koja će odgovore u Oku dati Maja Bobić, generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji, Željko Sertić, predsednik Privredne komore Srbije i Vladimir Vuletić, sociolog.

Utiske i vesti iz Brisela preneće dopisnik RTS-a Dušan Gajić.

Emisiju vodi: Vesna Damjanić Branković

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 22. jan 2014, 00:47) - anonymous [neregistrovani]

2018

"U Briselu prvom međuvladinom konferencijom delegacije Beograda i Evropske Unije počeli su pregovori koji bi trebalo da se okončaju do 2018. godine."
Nitko u EU nije rekao da će se tada završiti pregovori niti više EU određuje datume..

(utorak, 21. jan 2014, 14:34) - ? [neregistrovani]

Prvi citat na neki način isključuje drugi što je dobro


"Poglavlje 35, kao i poglavlja 23 i 24, koja se tiču pravosuđa, policije i osnovnih prava, među prvima će biti otvorena, a među poslednjima zatvorena, predviđeno je okvirom."

"Osim toga, okvir poglavlje 35 stavlja u istu ravan sa poglavljima 23 i 24, jer predviđa da se pregovori mogu zamrznuti ukoliko u bilo kom od ova tri poglavlja "dođe do ozbiljnog zaostatka".

(utorak, 21. jan 2014, 11:47) - :-| [neregistrovani]

Da zaključimo


Ovo je bila prva međuvladina konferencija u kojoj je Srbija prvi put javno prestavila svoje stavove u vezi sa pristupom EU a čuli između ostalog i da će referenduma biti!

(utorak, 21. jan 2014, 11:27) - ;-) [neregistrovani]

Istorijki nego šta


To biti može biti upitno samo, kako je izjavljeno u govorima, zbog toga što ne postoji potpis, a inače naravno jeste istorijski

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]