Dugo čekana istina

Gotovo petnaest godina posle ubistva novinara Slavka Ćuruvije danas su u Beogradu uhapšeni Milan Radonjić i Ratko Romić, osumnjičeni za učešće u ubistvu. Da li se posle 15 godina zaokružuje lanac osumnjičenih za organizovanje tog zločina i učešće u njemu.

Ovde možete pročitati kraću, tekstualnu verziju emisije Oko

Beogradska policija danas je uhapsila Milana Radonjića, bivšeg načelnika Beogradskog centra Državne bezbednosti i operativca te službe Ratka Romića, koji su osumnjičeni da su pre skoro 15 godina učestvovali u ubistvu urednika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" Slavka Ćuruvije.

Za taj zločin osumnjičeni su i bivši načelnik DB-a Radomir Marković i operativac DB-a Miroslav Kurak. Marković služi zatvorsku kaznu zbog učešća u ubistvu četiri funkcionera SPO-a na Ibarskoj magistrali, ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića u Budvi, dok se za Kuraka veruje da je van zemlje.

Da li smo današnjim hapšenjem došli do odgovora na pitanje - ko je ubio Slavka Ćuruviju, ali i ko je organizovao i naredio to ubistvo? Kome je smetao Ćuruvija, a kome je odgovaralo da se istina ne sazna sve ove godine?

O tome u emisiji Oko govore Ljiljana Smajlović, urednica "Politike" i saradnica Slavka Ćuruvije i ministar pravde Nikola Selaković.Emisiju vodi Nada Gogić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]