Srbi, od Lovćena do Kumrovca

Popis u Crnoj Gori i Hrvatskoj

U večerašnjem izdanju Oka, analiziramo preliminarne rezultate popisa u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Prema nezvaničnim rezultatima, procenat Srba u Crnoj Gori je porastao, a u Hrvatskoj je zabeležen ponovni pad.

O tome šta će doneti takvo izjašnjavanje građana dveju država, u Oku govore Srđan Milić, predsednik Socijalističke narodne partije Crne Gore i Milorad Pupovac, predsednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj.

Emisiju vodi Zoran Stanojević.

broj komentara 7 pošalji komentar
(ponedeljak, 23. maj 2011, 08:35)
anonymous [neregistrovani]

Zanimljiva tema

Gospodine Stanojevicu cenim Vas i Vi ste extra voditelj, ali mislim da ipak ste napravili nepravdu sto ste u ovu emisiju pozvali bas razlicite goste,nazalost.
Vidite kako ponosno prica gospodin Milic,a
moj nekadasnji komsija/poznanik/ gospodin Pupovac se trudi da je 2 i 2 = 6.Ne moze tako komsija. Mogu sad da hrvatrski pricam,
ijekavicom. Gospodine Pupovac ja sam se veoma bijedno osjecao kad sam dosao u Miranje i vidio kako se zivi tamo, nisam isao u Ceranje Donje rekli su mi da je isto,..jad i bijeda. Zvona Svetog Arhandjela zvone za Petrovdan,krisom,tajno,sa strahom.kao i za Ilinjdan u Ceranjama.
O cemu dalje pricati ovdje, o popisu,kakvom?
Ako znamo da je Obrad Pupovac imao svoju kucu imanje u Ceranje Donje i sve ostalo zar Vi trebate da sad popunjavate aplikaciju za obnovu, Molim Vas gospodine jel to demokratija. unistiti neciju imovinu.i sad obnavljati.

(nedelja, 22. maj 2011, 11:00)
anonymous [neregistrovani]

re:Balkanska posla

Sav taj nacionalizam i jeste došao prevenstveno iz raznih zemalja Svijeta naročito sa bivšim Yu emigrantima koji su upravo živeći po tim raznim zemljama Svijeta stekli ta nacionalistička ubijeđenja zbog toga što su ih prepoznavali kao nepripadnike nekih od tih raznih zemalja Svijeta. U svi tim raznim zemljama Svijeta, tj EU-a, koje sam posjetio i živio upravo grupisanje na osnovu nacionalne pripadnosti i jeste problem. Što se tiče SAD poznato je da se nacionalna pripadnost ističe mnogo više nego što se to želi prikazati i da se "getoizacija" velikim dijelom stvara na osnovu nacionalnih pripadnosti. U Kanadi, prvenstveno u Torontu, je ta bitnost nacionalne pripadnosti mnogo, mnogo manja nego SAD ali i manja nego u većini tih raznih zemalja Svijeta ali Kanada se, na žalost, može smatrati samo jednim od izuzetaka.

(subota, 21. maj 2011, 10:37)
anonymous [neregistrovani]

честитке

Честитам свим Србима и оним који говоре српским језиком што су се слободно изјаснили о томе.

(petak, 20. maj 2011, 22:22)
anonymous [neregistrovani]

Balkanska posla

ziveci u raznim zemljama sveta nigde nisam video da se toliko bave nacionalnistima kao na Balkanu. A norocito Srbi i Hrvati.

Zato i jeste Balkan tamo gde jeste. Pameti nema pa nema.

(petak, 20. maj 2011, 17:39)
anonymous [neregistrovani]

ja bih prije

rekao da se budi svijest ljudi koji zive u Crnoj Gori,jer do 1945 nije postojao nijedan crnogorac u Crnoj Gori,tj. nije postojao pojam crnogorske nacije vec su svi bili srbi iako je do 1918 Crna Gora bila nezavisna.

(petak, 20. maj 2011, 14:37)
Патриот [neregistrovani]

Добра вест!

Ако се број Срба у Црној Гори повећао то је добар знак, значи да се више особа роди него што умре, а то је реткост у светским размерама. Велики Његош би се томе сигурно радовао, да је жив али на жалост није, а његови наследници на власти, се тога изгледа стиде.

(petak, 20. maj 2011, 13:03)
anonymous [neregistrovani]

tema

sramotno je sto je ovako malo vremena posveceno ovoj temi.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]