TV lica: Nikola Čuturilo-Čutura

Kako je izgledalo kada se njegov stogodišnji imenjak Nikola Čuturilo odazivao vojnim pozivarima? U kakvoj uspomeni mu je ostalo 12 godina života u Londonu? Kako se seća vremena kada je bio član "Silueta" i "Riblje čorbe"? Kako je čuvao Mileta Lojpura da ne ulazi u poslastičarnice? Na ova i druga pitanja odgovara Nikola Čuturilo.

U društvu oca i sina, Čutura je dočekao Tanju Peternek u svojoj kući na Crvenom krstu, prisećajući se prve gitare, prvih nastupa, poznanstva sa suprugom Jelisavetom Tatić, zajedničkih projekata i boravka u Londonu.

O pravoj porodičnoj produkciji u kojoj mogu da učestvuju, uz njih dvoje, i tast glumac i tašta kostimograf, posvedočila je i u Nemačkoj njegova sestra Marina Čuturilo, proslavljeni scenograf, koja je na nekoliko dana došla u Beograd.

Dan je nastavljen u Kraljevu, gde je u muzičkoj školi otvorena spomen-soba muzičaru Lazi Ristovskom, s kojim je Nikola radio poslednje dve godine njegovog života.

U društvu brojnih kolega, posvedočio je kako su na njega presudan uticaj imali Dragi i Žika Jelić, kako je uživao u svirkama sa Miščevićem, kako se družio sa Miletom Lojpurom i koliko je kilometara prokrstario na turnejama sa Ribljom čorbom.

Autor i voditelj je Tatjana Peternek Aleksić.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 16. avg 2012, 13:12) - anonymous [neregistrovani]

Dobra emisija - dobar momak

Kao sto napisah u naslovu, dobra emisija - dobar momak! Iskreno, jos vise bi voleo da sam video neku sliku, ili kadar iz kraja odakle su Cuturile poreklom, a to je Licki dabar, prelepo mesto u Lici, u opstini Otocac, danas na zalost pusto! Mesto je pravi raj za oci, ima potok koji je toliko cist, da u njemu zivi pored potocne pastrmke, i covecja ribica!

(sreda, 18. avg 2010, 22:00) - anonymous [neregistrovani]

bas normalan

Biti normalan je tako retka, ali divna kategorija u nasoj zemlji. Zato mi se dopala emisija sa Cuturom, uostalom zato i gledam Tv lica...kao sav normalan svet jer mi vracaju veru da na tv-u ima jos mesta za normalne i fine ljude.

(sreda, 18. avg 2010, 02:09) - Rade [neregistrovani]

Cutura

Nista lepse nego obican i normalan.

(ponedeljak, 16. avg 2010, 13:10) - Momcilo Vukasinovic, S [neregistrovani]

fini momak Cutura

Moram priznati da nisam puno znao o vasem gostu prije ove emisije. Vise sam znao o onima koji su se spominjali ili prikazivali u ovoj emisiji: Lazi, Ziki, Dragom, Miletu, Koji... Posto sam igrom slucaja i sam prozivljavao i zivim zivot u inozemstvu bilo mi je interesantno cuti razmisljanja i iskustva iz ugla jednog koji nije navikao raditi od 6-14 sati. Slazem se sa Cuturom da se ustvari radi o nijansama i da se svi mi koji smo na zapadu lako mozemo razumjeti. Vecina stvari koje je on stigao spomenuti o zivotu u emigraciji i usporedbi sa zivotom u svojoj zemlji stoje i znam da se mnogi u tome mogu prepoznati. A sad moram reci i da sam svjestan da je stigao napraviti i mnogo dobre muzike i da se slazam s vama Tanja da se radi o vrlo finom momku iz dobre porodice. Siguran sam da je Srbija puno vise dobila njegovim povratkom nego je Ujedinjeno Kraljevstvo izgubilo. Kamo li srece da je vise ovakvih stvaralaca i pozitivaca kod nas kao sto je vas gost Cuturilo. Na kraju ne mogu propustiti priliku da vas jos jednom pohvalim za sjajno vodjenje razgovora gdje vasem gostu dopustiste da bude u prvom planu. Najbolji pokazatelj uspjesnosti vasih emisija je da mi se cesto na kraju ucini da su vam prekratke i da bih rado jos malo cuo o gostu i njegovoj okolini. Pozdrav iz Svedske.

TV lica: ... Kao sav normalan svet TV lica: ... Kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]