Selo gori, a baba se češlja

U subotu 20. juna, na Prvom programu RTS-a, u 20.05 prikazaćemo poslednju, 26. epizodu u ovom ciklusu najgledanije srpske serije Selo gori a baba se češlja, autora Radoša Bajića.

Premijerno emitovanje dela serijala koji se sada završava počelo je 20. decembra prošle godine i obeležavaju ga rezultati rekordne gledanosti. Serijal je ostvario ogromnu gledanost sa prosečnim rejtingom od 34% i udelom u gledanosti, to jest sa prosečnim šerom od 68%.

U toku emitovanja ovog dela serijala autor i nosioci glavnih uloga nagrađeni su najprestižnijim nagradama za svoja vrhunska ostvarenja od kojih nabrajamo samo neka:

1. Glumački par godine (Lj. Stjepanović i R. Bajić) na Festivalu glumačkih Ostvarenja u Nišu (avgust 2008.)

2. Nagrada Privredne Komore Srbije - Menadžer godine za filmsku i televizijsku Produkciju -dodeljena Radošu Bajiću (januar 2009.)

3. Nagrada Kompanije Novosti Za najbolju TV seriju u 2008. godini, Beograd (februar 2009).

4. Nagrada Zlatni ćuran - Festival Komedije u Jagodini, za vrhunske rezultate Oblasti TV stvaralaštva - autoru Radošu Bajiću (mart 2009).

5. Nagrada Statueta Joakim Vujić - Mirku Babiću za ulogu Dragojla u seriji i celokupan opus - na Pozorišnim susretima Joakim Vujić mart 2009.

6. Nagrada Oskar popularnosti za najgledaniju TV seriju u 2008. godini Beograd, mart 2009.

7. Nagrada Za Životno delo (autoru R. Bajiću) - Festival satire i karikature Kruševac, april 2009.

8. Nagrada Za Životno delo - Ljiljani Stjepanović za ulogu Radojke u seriji na Festivalu Nušićevi dani - Smederevo, april 2009.

9. Nagrada za Kulturu i stvaralaštvo u TV mediju Fondacije Karić (autoru Radošu Bajiću) maj 2009. godine.

U sadržajnom smislu, oslanjajući se na najlepše osobenosti srpskog naroda, kroz afirmaciju osnovnih vrednosti porodice, u tradicionalnom okviru naše istorije, baštine i kulture - tretirajući srpsko selo kao temelj trajanja našeg naroda, projekat u prvi plan ističe najlepše vrline srpskog nacionalnog korpusa, a to su: Iskrenonst, čestitost i poštenje. U dramatičnom razdoblju poslednjih decenija, srpski narod kao istorijski narod na Balkanu, bio je sučeljen sa najvećim izazovima opstanka.

U epilogu globalne podele na dobre i loše, kroz marketinške kampanje za dizajniranje svetskog javnog mnjenja - nama je dodeljna najgora uloga. Neko je hteo da nas ocrni i predstavi kao narod bez tradicije, bez duše, vere i kulutrunog nasleđa. Selo gori se snažno usportivilo takvom mišljenju.

TV serija je ostvarila ogroman i do sada nezabeležen uspeh, kako kod publika tako i kod stručne javnosti.

Junaci TV serije su u ovom trenutku najpopularnije javne i umetničke ličnosti.

Producent je do sada dobio preko 400.000 pisama u elektronskoj formi iz Srbije, i zemalja bivše Jugoslavije i iz dijaspore - u kojima gledaoci daju svoju snažnu podršku i prepoznaju osnovne poruke serije.

U povodu emitovanja poslednje epizode od ukupno 50, koliko je od oktobra 2006. godine do danas snimljeno - RTS i Contrst studios sa zadovoljstvom objavljuju da je potpisan novi ugovor o proizvodnji još 33 epizode serijala Selo gori, čije će snimanje početi 20. avgusta ove godine.

Sadržaj poslednje epizode:

Sve je spremno za venčanje u crkvi Lazarici između Radoslava i Ingrid, koja prima pravoslavnu veru.

Milašin, umesto da ode u Vrnjačku banju na pregled bubrega, odlazi kod Svetlane, kako kaže - da zameni bata Radašina. Tamo će veoma lepo da se provede.

Radašin, pritisnut sumnjom da pored Radoslava i Milone ima još dece - odlazi kod Labude, da pokuša da iznudi odgovor: Ko je otac njenog deteta?

Radojka konačno dolazi kod Radašina i leže ponovo u njihovu bračnu postelju. U mladenačkoj postelji sina Dragana je prelepa Zorica - njemu se sreća konačno osmehnula.

I dok zvone zvona crkve Lazarice u Kruševcu, nedaleko odatle u Petlovcu - neko dolazi u Radašinovo dvorište i traži Radoslava. Ko?

Videćemo u subotu u 20.05 na prvom programu RTS-a.

broj komentara 6 pošalji komentar
(ponedeljak, 16. apr 2012, 21:17) - sasa a [neregistrovani]

sta reci

u zivotu se nisam sladje nasmejao i rastuzio.Serija je super, nemam reci.

(subota, 20. nov 2010, 19:46) - jana [neregistrovani]

jhkpml

zdravo radojka jasam iz belgije moja mama puno voli vase epizode puno

(utorak, 19. okt 2010, 20:47) - anonymous [neregistrovani]

se go a baba se qes

emisija je odliqna i veoma gledana veoma zanimliva

(četvrtak, 23. sep 2010, 16:26) - ana [neregistrovani]

SELO GORI A BABA SE CESLJA

SERIJA JE ODLICNA.MNOGO MI SE SVIDJA!!!!!!

(četvrtak, 16. jul 2009, 23:03) - anonymous [neregistrovani]

Super TV Serija-Selo gori a baba se ceslja

Nove epizode se snimaju pa u januaru ce biti prikazivane.

(sreda, 08. jul 2009, 21:08) - Tihomir (Tim) Markovic [neregistrovani]

Super TV Serija-Selo gori a baba se ceslja

Nalazim se u Montrealu, Quebec, Canadi.
Preko interneta sam uspeo da vidim 50 epizoda ove za mene najbolje TV serije. Zeleo bih da znam dali pstoji nastavak ove serije, kako nebih svaki dan trazio preko interneta epizodu 51,52, itd.

U napred mnogo hvala....i ziveli vecno.