Da Možda Ne

Život u opasnom svetu

Većina nasilnih konflikata se dešava unutar granica jedne države, a civilno stanovništvo čini devedeset procenata žrtava. Bezbednost nije vezana samo za oružane sukobe država, nego se ona odnosi na odsustvo straha, nasilja, represije i bede. Da li možemo reći da smo slobodni u svetu gde ne možemo bez straha prošetati noću svojom ulicom? Kako bezbedno živeti u svetu terorizma, kriminala i nasilja u emisiji „Da Možda Ne", Olivere Kovačević, govoriće:

Ljubomir Vračarević, vlasnik trening centara za telohranitelje

prof. dr Milan Pašanski, stručnjak za bezbednost

prof. dr Željko Nikač, pomoćnik načelnika uprave Policije Srbije

Aleksandra Milovanović, instruktorka borenja

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 21. maj 2009, 13:16) - Moje ime [neregistrovani]

Propust

Ako ste vec spominjali maloletnicku delikvenciju, morali ste pomenuti i nedavni slucaj kada su devojcice tukle svoju vrsnjakinju samo zbog toga jer, parafraziram: radi neke stvari za neke male pare u tim godinama. I svi su bili sokirani i bavili se tim batinanjem u vestima. Dva dana.
Niko se nije zapitao zbog cega je devojcica tucena, iako se na snimku jasno cuje razlog. Niko se nije zapitao ko je taj koji tu decu iskoristava na taj nacin (i da li i dalje to radi). Ili ih je mozda i vise, jer nije ta devojcica sama? Niko se nije zapitao zasto deca to rade. Niko nije nista istrazio -a morao je. I niko nije zbog svega toga odgovarao. Koliko je tu sve institucija zakazalo?
A g.Nikac se samo uklopio u sivilo koje nas okruzuje. Zna sve probleme, ali problema ima svuda, i bice ih, itd. Pa oni su ti koji mogu nesto da promene, oni su ti koji su tražili odgovornost. I oni su ti koji je imaju.

(utorak, 19. maj 2009, 19:22) - Тика [neregistrovani]

Одлична

Одлична емисија и тема.