TV lica: Maja Volk

Životna priča dramaturga, scenariste, fado muzičara, Maje Volk, za čije koncerte se traži karta više, mogla bi da se podvede pod neverovatne scenarije. Kako sama kaže, uspeva to da podnese i želi da ispriča, jer je gledaocima lakše da prežive svoje bolesti kada to podele sa nekom javnom ličnošću.

Maja je odrastala u umetničkoj porodici, pa je i sama višestruko talentovana, stekla odlično obrazovanje, završila muzičke škole i govori pet jezika.

Kao samohrana majka troje dece, govorila je o borbi da pomogne najstarijoj ćerki koja je rođena oštećenog sluha, o snimanju zvukova i prvoj rečenici, o tome kako je njen najveći doktorat to što njena ćerka danas može da naštimuje gitaru i ima svoj bend.

Sebe i decu izdržava tako što radi na tri univerziteta u dve države. Paralelno sa tim, svira fado, jer je to novac koji može da plati račune. Taj dodatni posao donosio joj je i zadovoljstvo, sve dok joj pre dve godine nije konstatovan rak grla.

Ona danas rado govori o svojoj borbi, tome kako se lečila i kako je, samo nekoliko meseci posle operacije, ponovo počela da peva i predaje studentima režije i dramaturgije.

Autor i voditelj emisije Tatjana Peternek-Aleksić.

broj komentara 42 pošalji komentar
(subota, 14. maj 2011, 20:55) - Gordana [neregistrovani]

divljenje g.Maji Volk

Posto sam u iscekivanju za mene nepovoljnih rezultata(?), slucajno sam Vas gledala na Tv Prvoj i odusevili ste me. Slusala sam o Vasoj specijalnoj ishrani od prijateljica pa me interesuje da li mozete da to objavite ili da se napravi sa Vama jos neka emisija na temu bolesti-raka koju ste pojasnjavale i iznosile vasa iskustva sa goscama. Imam 65 godina, neudata, bez poroda, penzioner, usamljena...ali, drugi kazu da se dobro drzim za svoje godine. Moj zdravstveni problem su dojke i za desetak dana ocekujem rezultate. Srdacan pozdrav.

(četvrtak, 24. feb 2011, 21:09) - Tamara NS [neregistrovani]

Zivot

Na preporuku prijateljicine mame sam pogledala ovu emisiju. Odusevljena sam zivotom, pricom i bajkom ili filmom :) u stvarnosti. Maja hvala Vam sto ste sve ovo podelili sa nama i hvala Tanji sto pronalazi ovde medju nama kvalitetne ljude i price u ovo neko sivo i tesko vreme.

(subota, 12. feb 2011, 12:30) - Snezana Mitrovic [neregistrovani]

komentar

Prica koja me je ostavila u jednom specificnom raspolozenju.Hvala Tanji i Maji na ovoj tako divnoj emisiji i divno ispričanoj priči,koja može pozitivno poslužiti mojim ćerkama i meni za sagledavanje nekih,na prvi pogled tako bezazlenih životnih trenutaka,a ipak treba puno volje,hrabrosti i dobrog razuma.MOJ otac je izlečen od raka debelog creva(rectuma)i zaista su tada baš takva osećanja-bes,stah i velika želja za izlečenjem.Ono neizbežno pitanje:zašto on,kada je uvek bio požrtvovan,a ne oni koji su mu to na neki indirektan način doprineli?Pozdrav Maji Volk-puno srece u životu i daljem radu.P.S.Treba probleme rešavati i istini gledati u oči.

(ponedeljak, 31. jan 2011, 19:06) - ljiljana [neregistrovani]

ziveti kao sav normalan svet

Kada se odmaram ,pogledam Tanja Vase emisije.Pomognu mi da mi se enegija povrati,da shvatim da smo svi mi izabrani da odzivimo nase zivote u kojima ce mo opravdati taj izbor da smo se rodili ,i da postojimo.Ponovo sam pogledala, zbog aktuelnih dogadjaja, predivne emisije o Egiptu(sa ambasadorom D.Vasiljevicem),emisije o violinisti Nemanji Radovanovicu,Maju Volk,Ivanu Zigon...Sta reci? Hvala Tanja sto ste nam omogucili da upoznajuci te licnosti oplemenimo nase zivote,da se ohrabrimo, da pocnemo da emitujemo lj u b a v kao jedini zadatk nas zbog koga smo izabrani i rodjeni.

(ponedeljak, 15. nov 2010, 10:20) - marinka [neregistrovani]

Svaka čast!

gledajući Vas u emisije ŠIZ, u nedjelju, 14.11.2020., ostala sam fascinirana Vašim "intelektualnim profilom", voljom za ćivot uspjesima, talentu ...
Od srca Vam želim dobro zdravlje i obilje oosobne sreće!

(utorak, 17. avg 2010, 00:47) - Đurđica [neregistrovani]

divljenje


Nemam jednostavno riječi,ostajem bez teksta

kad pomislim na Vas, draga gđa.Maja, a tek

kad Vas slušam...!!!

Vaša Đurđica s fejsa, Vlastina susjeda.
Srdačne pozdrave

(utorak, 06. jul 2010, 21:05) - anonymous [neregistrovani]

Zivot

Hvala Maji koja me je naucila da konacno sagledam tu moju djecu ne kroz uspijeh u skoli koji oni imaju, nego kroz to sto oni naprosto postoje,a o drugim lekcijama da i ne govorimo.Hvala puno.Beskrajno sam uzivala.

(utorak, 04. maj 2010, 00:18) - anonymous [neregistrovani]

Dirljivo i poučno!

Pokazali ste nam šta je važno i napunili ste naša srca! Vredno je znati da postojite, draga Majo! Istina je da nikada ne treba zaboraviti na "vozača".
A Vi Tana, Vama svaka čast da goste birate "po ključu" koji otvara ljudska srca!

(subota, 17. apr 2010, 14:25) - anonymous [neregistrovani]

Predivnoj zeni

Hvala Vam sto postojite i sto nas iznova podsecate koliko je vredno ziveti,voleti i davati!Veliki pozdrav!

(utorak, 13. apr 2010, 20:24) - Dobrila Karaulic [neregistrovani]

Maja je divna

Ja sam pocastvovana da je Maja moj profesor! Divna osoba, puna topline, koja ume da cuje i da posavetuje kad treba. Hvala Vam sto postojite!

TV lica: ... Kao sav normalan svet TV lica: ... Kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]