Vreme je za bebe

Andrej, unuk pop Radeta

Posle epizoda, u kojima su srpski sveštenici iz Ušća kraj Studenice i Radevića kraj Tivta postali očevi, u današnjoj emisiji prvi put imamo priču i o dedi u mantiji.

Srećni deda je Rade Kosovac, jerej iz Brezovice, sela kraj Trstenika, a srećna baba je popadija Lepa Kosovac. Svešteničkom bračnom paru sa tri ćerke i sinom, radost je donela njihova prva ćerka Milica Milovanović (20) i zet Bojan Milovanović (27), oboje iz Trstenika.

Milica je 28. januara rodila u kruševačkom porodilištu sina Andreja. Bojan je završio ugostiteljsku školu - smer kulinarstvo, dok Milica veruje da će jednog dana da kreira ženske frizure, ono što je učila i što voli. Iako dobro poznaje recepte i ima veštinu da ih pretvori u delo, Bojan ne ispušta harmoniku. Prvi je harmonikaš u Trsteniku, koreograf i učitelj za ovaj instrument. Nije poznato da li bolje kuva, svira ili peva. Ali, Bobanu nije bilo do pevanja kada je zaprosio svoju Milicu. Zbog treme pred budućim tastom njegov se snažan glas pretvorio u mucanje. Ipak, pop Rade se nasmejao i složio da se njegova ćerka uda za Bojana. Zajedno oko sina, ali zajedno i za sina, Milica i Bojan od ove nedelje rade u trsteničkom kafeu „Pul", a za to vreme malom Andreju društvo prave baba Lepa i tetka Natalija.

Režiser: Miroslav Živanović

Producent: Nebojša Garić

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 28. mar 2009, 10:43)
anonymous [neregistrovani]

Neka je blagosloven!

Evo bass gledam kako nas je cela ova teskoba samlela da visse bre ne umemo da progovorimo na lepu temu niti da je prokomentarissemo. Sve crne teme, ekonomska kriza, otpusstanja, korupcija...imaju odjeka a na jednu ovako divnu temu malo komentara. E bass hochu da kazzem da je ovo NAJLEPSSA emisija koju je RTS ikada osmislio. Sve pohvale autorima koji bez glasa i lika samo okom kamere priccaju najlepssu priccu srpstva. Mali unuk oca Radeta neka je blagosloven i svi njegovi u porodici.

Vreme je za bebe Vreme je za bebe

Autor:
Nebojša Garić Nenad Ognjenović Miroslav Petković

Dok Srbijom kruži fenomen nedovoljnog rađanja u njoj žive i bračni parovi koji poštuju kult potomstva i koji bez straha i sa mnogo ljubavi prihvataju obavezu da budu očevi i majke. [ detaljnije ]