SAT

U ovonedeljnom izdanju emisija SAT odgovara na pitanja vozača koji voze na TNG.

SAT SAT

Autor:
Mirko Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 25 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]


U svojim pismima, oni se žale da im u ovim hladnim danima u rezervoare za gas staje više goriva nego obično, a da im se povećala i potrošnja. Šta je razlog tome, da li je u pitanju prevara ili nešto drugo, videćete u emisiji.

Inače, emisija SAT se ovaj put, praktično u celini emituje sa poligona Centra za bezbednu vožnju Nacionalne vozačke akademije, na kome će biti govora o programima NAVAK-a i njihovim mogućim uticajima na povećanje bezbednosti u saobraćaju.

U okviru prikaza brojnih novih modela automobila kod nas i u svetu, kao što su Citroen Hypnos, Mazda Kiyora i drugi, najdetaljnije će biti predstavljen korejski terenac Ssang Yong Kyron.

Rubrika SUPERTEST pokazaće kako je prvu etapu ovog testa prebrodila Fiat Linea.

Zimski turizam biće predstavljen posetom Divčibarama, a videćete i kakva je generalna situacija u pogledu bezbednosti skijališta u Srbiji.

Repriza emisije je u petak, u istom terminu, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 304 pošalji komentar
(utorak, 24. mar 2015, 18:07)
anonymous [neregistrovani]

Registracija auto prikolice

I ja imam pitanje kako sada produziti registraciju auto prikolice tip K400?

(nedelja, 08. feb 2015, 11:30)
zdravko [neregistrovani]

registracija prikolice

kako sada registrovati prikolicu k400. imao sam jednu registraciju a sada kazu da ne moze. Sta sada?

(petak, 30. jan 2015, 09:13)
vlada [neregistrovani]

vozačka

Poštoani,imam prijatelja koji je državljanin i srbije i slovenije , a koji ima slovensku vozačku dozvolu. Kupio auto i registrovao na naše tablice,pa vas molim da mi objasnite da li može da upravlja motornim vozilom na naše tablice sa slovenskom dozvolom .Pitao je svuda i u amss ali nije mogo da dobije odgovor.Hvala unapred.

(petak, 30. jan 2015, 09:07)
vlada [neregistrovani]

vozačka

Poštoani,imam prijatelja koji je državljanin i srbije i slovenije , a koji ima slovensku vozačku dozvolu. Kupio auto i registrovao na naše tablice,pa vas molim da mi objasnite da li može da upravlja motornim vozilom na naše tablice sa slovenskom dozvolom .Pitao je svuda i u amss ali nije mogo da dobije odgovor.Hvala unapred.

(subota, 24. jan 2015, 04:26)
Damir [neregistrovani]

putovanje u inostranstvo

molim Vas, ako neko moze da mi objasni, na osnovu kog clana zakona je potrebno imati ovlascenje za upravljanje tudjim motornim vozilom u inostranstvu... Hvala...

(nedelja, 28. dec 2014, 16:48)
S.Jan [neregistrovani]

Za Pčelare

Ako bi mogli da obiasnite malo oko dobijanja atesta za polovne auto prikolice! I dali je moguće da se ista atestira i registruje kao namensko pčelarsko vozilo. Dali je moguće prikolicu auto šlepu registrovati kao Pčelarsko vozilo a na noj prenositi demontažne platforme na kojima se nalaze košnice. Na taj način bi Pčelari mogli sa jednom prikolicom prenositi više tih napravljenih platformi (paleta).

(nedelja, 21. dec 2014, 17:40)
anonymous [neregistrovani]

Adresa

Treba mi adresa na koju mogu da posaljem odgovor na pitanje postavljeno u emisiji. Hvala!

(ponedeljak, 01. dec 2014, 16:18)
Predrag [neregistrovani]

Decija sedista

Hoce li se posvetiti malo vise paznje bezbednosti dece u kolima? Policija ne obraca paznju na voznju dece van sedisat. 

(ponedeljak, 24. nov 2014, 08:46)
Dejan [neregistrovani]

Atest za zatamljena stakla

Postovani, u Vasoj emisiji ste govorili o atestiranju raznih stvari, taksama prema agenciji za bezbednost saobracaja, i institutima koji vrse proveru prepravki na vozilima. Pomenuli ste i zatamljivanje stakala.
Po zakonu o saobracaju iz 2012. u istom pise da je dozvoljeno stavljanje folija do 35% zatamljenosti na prednja bocna stakla, dok ze za zadnja bocna i zadnju soferku ogranicenje ne postoji.
Pozvao sam masinski fakultet i pitao ih kada bi uradio folije u ovlastenom servisu i dosao kod njih sa svom pratecom papirologijom od servisera koji ce raditi ugradnju da li je moguce da se uradi atest istog.
Dobio sam negativan odgovor, jer ma masinskom fakultetu u Beogradu, imaju masinu kojom mere propustljivost svetlosti kada se uradi folija na staklu, ali nemaju masinu koja meri refleksiju stakla spolja kada se stavi folija. Samim tim je nemoguce dobiti pravi atest za to. Da li biste mogli da se raspitate, kako onda da ljudi koji imaju zatamljena stakla propisno, uradjena u ovlascenom servisu po pravilima, mogu da dokazu da je sve o.k. kada ih saobracajna policija zaustavi i posalje na vandredni tehnicki pregled zbog istih.

Veliko hvala

Dejan-Beograd

(utorak, 28. okt 2014, 16:02)
Pitanje [neregistrovani]

Kazna

Jedno pitanje
Da li je moguće da vozač odgovara za tehniču ispravnost vozila iako samo vozilo nije njegovo

zaposlio sam se dobio sam poslovna kola na korišćenje i kad me je policija zaustavila za vanredni tehnički na kome je e ukazalo da boja nije odgovarala kako je napisano u saobraćajnoj dobio sam zahtev za pokretanje prekršajnog postupka gde ja moram da platim kaznu....