SAT

U ovonedeljnom izdanju emisija SAT odgovara na pitanja vozača koji voze na TNG.

U svojim pismima, oni se žale da im u ovim hladnim danima u rezervoare za gas staje više goriva nego obično, a da im se povećala i potrošnja. Šta je razlog tome, da li je u pitanju prevara ili nešto drugo, videćete u emisiji.

Inače, emisija SAT se ovaj put, praktično u celini emituje sa poligona Centra za bezbednu vožnju Nacionalne vozačke akademije, na kome će biti govora o programima NAVAK-a i njihovim mogućim uticajima na povećanje bezbednosti u saobraćaju.

U okviru prikaza brojnih novih modela automobila kod nas i u svetu, kao što su Citroen Hypnos, Mazda Kiyora i drugi, najdetaljnije će biti predstavljen korejski terenac Ssang Yong Kyron.

Rubrika SUPERTEST pokazaće kako je prvu etapu ovog testa prebrodila Fiat Linea.

Zimski turizam biće predstavljen posetom Divčibarama, a videćete i kakva je generalna situacija u pogledu bezbednosti skijališta u Srbiji.

Repriza emisije je u petak, u istom terminu, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 319 pošalji komentar
(nedelja, 31. jan 2016, 07:34)
LazarevicSladjana [neregistrovani]

molba za pomoc

Postovani,

Imala sam saobracajni udes kod Deligrada 28.januara 2o16.

Uslovi za voznju su bili idealni. Nije bilo snega, dan je bio suncan, nije bilo magle.

Medjutim, kola su skliznula jer je bilo malo leda, udarila sam u ogradu puta.

Na svu srecu nisam povredjena, ali je steta na kolima ogromna. Policija je napravila sluzbenu zabelesku ili uvidjaj nisam sigurna. Izmerili su alkohol u krvi koji je bio O. Oduzeli su mi tablice.

Da li postoji mogucnost da nadoknadim stetu na neki nacin.

S postovanjem.

(petak, 15. jan 2016, 11:46)
anonymousNebojsa [neregistrovani]

Tvrdi krov-Suzuki Samuraj

Postovani,g.Alvirovicu, molio bih da mi odgovorite na sledece pitanje,mislim da je u interesu velikog broja vlasnika navedenog vozila.

Na mom Suzukiju je fabricki postojala plasticna cereda,koja je tokom godina postala neupotrebljiva,pa sam je zamenio poliesterskim krovom koji sam napravio od Zastavinog Pickup-a.Ugradio bocna stakla,i na zadnjim vratima takodje ugradjena stakla tacnije PVC ploce .
Prilikom registracije na tehnickom pregledu sam dobio informaciju, da sa ovakvim izgledom necu moci da izvrsim tehnicki pregled,a uz to i da nigde ne mogu da izvrsim atest za uradjene prepravke.

Molim da mi odgovorite gde i kako i da li je moguce izvrsisti atest za ovu vrstu prepravki.Hvala.

(petak, 18. dec 2015, 22:09)
Nenad [neregistrovani]

Dozvola

Završio sam saobračajnu školu u sklopu čega sam 1992 g. položio za B kategoriju, međutim zbog.odlaska u inostranstvo nisam izvadio vozacku dozvolu. Potvrdu o položenom vozačkom ispitu imam i dan danas. Rečeno je da se posle dve godine gubi pravo ali u novim odredbama ZOBS-a se ne pominje zastarevanje potvrde o polozenom vozackom ispitu. Da li imam pravo i mogućnost izvaditi vozačku i kako. Hvala u napred....

(subota, 05. dec 2015, 11:46)
dragan Kula [neregistrovani]

neispravna svetla na vozilima

Mislim da kontroala prednjiih svetala prilikom tehničkog pregleda treba da bude obavezna i rigorozna prilikom registrovanja kola.
Maltene svako vozilo koje je imalo udes ili oštećenje prednjeg dela vozila nema dobro podešena svetla što veoma ometa vozače iz suprotnog smera i može da prouzrokuje nesrećne slućajeve. Prilikom mimoilaženja imate osećaj da su vam usmerena duga svetla koja se još pomeraju. itd.
Ovakvi svetlosni uređaji nisu ispravni i takva vozila ne bi trebala da budu na putevima.
Nadam se da je moja primedba na mestu i da ćete pokušati nešto preduzeti.
Pozdrav,

(petak, 20. nov 2015, 21:22)
Marko [neregistrovani]

Kategorija A

Do koliko kubika se sme voziti motor sa A2 kategorijom?
U zakonu pise do 35 kw, a da li se moze voziti motor od 600cc do 35 kw?

(sreda, 04. nov 2015, 07:45)
Dragan [neregistrovani]

Kamera u automobilu

Kada ce u našoj zemlji video zapis iz vozila biti validan na sudu ?

(četvrtak, 22. okt 2015, 22:04)
FENDT [neregistrovani]

potrebna kategorija za traktor sa 16 godina

Postovani,Dali se moze polagati sa 16 godina ista DA se mode voziti traktor glavnom cestom.

(utorak, 06. okt 2015, 12:04)
Danko [neregistrovani]

zastarela potvida o polozenom vozackom ispitu

Polozio sam pre 9 godina za B kategoriju ali iz nekih privatnih razloga tj.odlaska u inostranstvo nisam napravio vozacku dozvolu.Interesuje me dali imam pravo da dodjem do dozvole i na koji nacin posto sam izdatu potvrdu od auto skole izgubio.Bilo je reci da se posle dve godine gubi pravo ali u novim odredbama ZOBS-a se ne pominje zastarevanje potvrde o polozenom vozackom ispitu.Hvala u napred....

(petak, 25. sep 2015, 17:32)
Dragan Tasic [neregistrovani]

Produzenje vozacke dozvole

27.jula 2016.g. punim 65 godina. a 18. jula ove godine mi je istekla vozacka dozvola.
U domu zdravlja su mi rekli da mi za produzenje vozacke dozvole ne treba lekarsko uverenje jer jos nisam napunio 65 godina .
U MU-u su mi prodzili vozacku dozvolu do 27.jula 2016 odnosno da punjenja 65 god.
Da l su postupili pravilno ?

Unapred hvala .

Dragan Tasic 

(sreda, 19. avg 2015, 17:57)
bojan [neregistrovani]

vozilo za kampovanje

Posedujem vozilo za kampovanje koje sam napravio sa ocem 1980. Vozilo je u osnovi Kamion zastava 615 koja je produzena I na njoj napravljen prostor za stanovanje poput popularnih vonwagena. Vozilo atestirano I redovno registrovano niz godina. Sada mi kazu da nepostoji ta kategorija Vozila (samohodno kamp vozilo). Sada neznaju gde da ga svrstaju na tehnickom pregledu. Traze mi opet neki reatest iako je vozilo bilo registrovano do 2001 godine I bill na moru vise od 15 puta. Nosivost snaga I dimenzije spadaju pod B kategoriju. Molim vas da mi pomognete kako da resim ovaj problem.

SAT SAT

Autor:
Mirko Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]