SAT

U ovonedeljnom izdanju emisija SAT odgovara na pitanja vozača koji voze na TNG.


U svojim pismima, oni se žale da im u ovim hladnim danima u rezervoare za gas staje više goriva nego obično, a da im se povećala i potrošnja. Šta je razlog tome, da li je u pitanju prevara ili nešto drugo, videćete u emisiji.

Inače, emisija SAT se ovaj put, praktično u celini emituje sa poligona Centra za bezbednu vožnju Nacionalne vozačke akademije, na kome će biti govora o programima NAVAK-a i njihovim mogućim uticajima na povećanje bezbednosti u saobraćaju.

U okviru prikaza brojnih novih modela automobila kod nas i u svetu, kao što su Citroen Hypnos, Mazda Kiyora i drugi, najdetaljnije će biti predstavljen korejski terenac Ssang Yong Kyron.

Rubrika SUPERTEST pokazaće kako je prvu etapu ovog testa prebrodila Fiat Linea.

Zimski turizam biće predstavljen posetom Divčibarama, a videćete i kakva je generalna situacija u pogledu bezbednosti skijališta u Srbiji.

Repriza emisije je u petak, u istom terminu, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 315 pošalji komentar
(petak, 20. nov 2015, 21:22)
Marko [neregistrovani]

Kategorija A

Do koliko kubika se sme voziti motor sa A2 kategorijom?
U zakonu pise do 35 kw, a da li se moze voziti motor od 600cc do 35 kw?

(sreda, 04. nov 2015, 07:45)
Dragan [neregistrovani]

Kamera u automobilu

Kada ce u našoj zemlji video zapis iz vozila biti validan na sudu ?

(četvrtak, 22. okt 2015, 22:04)
FENDT [neregistrovani]

potrebna kategorija za traktor sa 16 godina

Postovani,Dali se moze polagati sa 16 godina ista DA se mode voziti traktor glavnom cestom.

(utorak, 06. okt 2015, 12:04)
Danko [neregistrovani]

zastarela potvida o polozenom vozackom ispitu

Polozio sam pre 9 godina za B kategoriju ali iz nekih privatnih razloga tj.odlaska u inostranstvo nisam napravio vozacku dozvolu.Interesuje me dali imam pravo da dodjem do dozvole i na koji nacin posto sam izdatu potvrdu od auto skole izgubio.Bilo je reci da se posle dve godine gubi pravo ali u novim odredbama ZOBS-a se ne pominje zastarevanje potvrde o polozenom vozackom ispitu.Hvala u napred....

(petak, 25. sep 2015, 17:32)
Dragan Tasic [neregistrovani]

Produzenje vozacke dozvole

27.jula 2016.g. punim 65 godina. a 18. jula ove godine mi je istekla vozacka dozvola.
U domu zdravlja su mi rekli da mi za produzenje vozacke dozvole ne treba lekarsko uverenje jer jos nisam napunio 65 godina .
U MU-u su mi prodzili vozacku dozvolu do 27.jula 2016 odnosno da punjenja 65 god.
Da l su postupili pravilno ?

Unapred hvala .

Dragan Tasic 

(sreda, 19. avg 2015, 17:57)
bojan [neregistrovani]

vozilo za kampovanje

Posedujem vozilo za kampovanje koje sam napravio sa ocem 1980. Vozilo je u osnovi Kamion zastava 615 koja je produzena I na njoj napravljen prostor za stanovanje poput popularnih vonwagena. Vozilo atestirano I redovno registrovano niz godina. Sada mi kazu da nepostoji ta kategorija Vozila (samohodno kamp vozilo). Sada neznaju gde da ga svrstaju na tehnickom pregledu. Traze mi opet neki reatest iako je vozilo bilo registrovano do 2001 godine I bill na moru vise od 15 puta. Nosivost snaga I dimenzije spadaju pod B kategoriju. Molim vas da mi pomognete kako da resim ovaj problem.

(utorak, 18. avg 2015, 10:35)
zortan [neregistrovani]

prepravka komande za invalide

Imam Fiat punto i hteo bih da prepravim kvačilo da bude kao ručna komanda.Amputirana mi je leva potkolenica pa sada nosim protezu.U Nišu sam se raspitivao i niko nije mogao da mi kaže ko to radi,da ima licencu da bih mogao da izvršim atest.
S poštovanjem
Tančić Zoran.18000 Niš ul.Ljubomira Nikolića 120/21 

(petak, 24. jul 2015, 18:42)
Coja [neregistrovani]

probna dozvola

Da li smem da vozim na Kosovu sa probnom dozvolom?

(ponedeljak, 22. jun 2015, 21:26)
Modificator [neregistrovani]

Registracija skutera do 50 kubika

Poštovani,

Član sam jednog skuter foruma, gde se mnogi žale da imaju problema na tehničkom pregledu i pišem u ime svih nas koji imamo problema pri registraciji. Radi se o tome da na tehničkom pregledu zahtevaju potvrdu proizvođača da skuter ne prelazi brzinu od 45 km/h. Mnogi su kupili skutere pre donošenja tog zakona, a svima je dobro poznato da se ta potvrda nije dobijala uz kupljen skuter. Mene interesuje sledeće: kako da registruje skuter neko ko je isti kupio ovde u Srbiji, a čiji se proizvođač i generalni uvoznik više ne nalaze na teritoriji Srbije? Gotovo je nemoguće u takvoj situaciji doći do potvrde o maksimalnoj brzini skutera. Čak i mi koji možemo doći do proizvođača i zatražiti potvrdu o maksimalnoj brzini, moramo da platimo par hiljada dinara za 1 list papira. Pitamo se čemu sve to? Iz kog razloga se ciljano donose zakoni ovakvog tipa, koji bi smanjili broj dvotockaša na putevima?

Unapred zahvalni,
skuter vozaci

(nedelja, 21. jun 2015, 11:46)
Aleksandar [neregistrovani]

Pcelarska prikolica

Kako da registrujem pcelarsku prikolicu bez atesta i papira

SAT SAT

Autor:
Mirko Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 25 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]