Poslednja audijencija, serija

Četvrta epizoda. Beograd 1899. Pašić po dogovoru preuzima deo krivice za stvaranje atmosfere u društvu protiv dinastije, na sebe i radikale kao inspiratore neuspelog atentata na kralja Milana Obrenovića.

Zauzvrat kralj Aleksandar amnestira Pašića od daljeg izdržavanja kazne. Pašić se povlači iz politike. Ali ne zadugo..

Kralj Milan umire 1901. godine u Beču.

Politička kriza u kraljevini SHS 1926.godine se produbljuje. Skupština je bez predsednika, nije formirana vlada. Anketni odbor koji ispituje poslovanje Rada Pašića se ne sastaje.
Nikola Pašić nastavlja svoj veliki intrevju novinaru Politike.

U Srbiji su ponovo burni događaji. Atentat na kralja Aleksandra i Dragu Mašin. Dolazi do smene dinastija. Na prestol dolazi kralj Petar I Karađorđević.

Pašić čeka da od kralja Aleksandra Krađorđevića primi mandat za sastav nove vlade. Kako će se kralj Aleksandar odnositi prema ovom pitanju? I kralj odlučuje - ili mandat ili sin... Neka sam Nikola Pašić izabere..

U glavnim ulogama Miodrag Radovanović i Gordan Kičić kao Nikola Pašić stariji, i Nikola Pašić, mlađi. Boris Milivojević kao kralj Milan Obrenović, Nenad Jezdić kao kralj Aleksandar I Karađorđević, Bojan Dimitrijević, kao princ Đorđe Karađorđević, novinar Milutin Milošević, Snežana Savić, Nebojša Ilić, Miloš Vlalukin, Tanja Bošković.

U ostalim ulogama : Bogdan Diklić, Živan Saramandić, Vanja Ejdus, Erol Kadić,Nenad Gvozdenović, Toma Kuruzović, Miki Krstović, Petar Mihailović, Petar Benčina, Vladislav Mihailović, Miljan Prljeta, Andrej Šepetkovski, Nenad Stoimenović, Dragiša Milojković, Marko Marković, Mila Manojlović i drugi.

Urednik i dramaturg serije: Miloš M. Radović
Scenario: Žika Lazić i Đorđe Kadijević
Režija: Đorđe Kadijević
Direktor fotografije: Života Neimarević
Kompozitor: Božidar Obradinović
Kostimograf: Nada Todorović
Scenograf: Borjana Šuvaković
Montažer: Biljana Kunijević
Glavni producent KOP - a i ZP - a:Slavica Stefanović
Izvršni producent:Ljubisav Đorđević

broj komentara 0 pošalji komentar