Poslednja audijencija, serija

Druga epizoda: Beograd 1926. godina. Rado Pašić ne haje za pisanje štampe o njegovim finansijkim marifetlucima uveren da će i ova korupcionaška afera, kao i mnoge slične pre nje, utihnuti i iščileti. Ono što ga privlači jeste tajanstvena Ruskinja Nina koja je postala njegova fatalna opsesija.

U međuvremenu novinar Martinac, nastavlja intervju sa Pašićem. Vraćamo se u Srbiju kralja Milana.

Na sceni su burni događaji: rat sa Turcima, topolska pobuna, streljanje pukovnika Jevrema Markovića, neuspeli atentat koji je izvela njegova udovica Ilka Marković na kralja Milana u Sabornoj crkvi, Timočka buna, kragujevačko "crveno barjače" te proganjanje i pritvaranje radikalskih prvaka koji su označeni kao glavna prepreka kraljevskoj vladavini...

Sukob između Nikole Pašića i kralja Milana nadrasta granice sukoba dve različite političke volje i postaje lični sukob. Nikola Pašić beži iz Srbije...

Beograd 1926. godina. Anketni odbor skupštine Kraljevine SHS ispituje poslovanje Radomira Rada Pašića. Rado je uveren da će njegov otac ponovo dobiti mandat za sastavljanje vlade i da će zaustaviti ovu aferu pre nego što postane kobna za njega.

U glavnim ulogama Miodrag Radovanović i Gordan Kičić kao Nikola Pašić stariji, i Nikola Pašić, mlađi. Boris Milivojević kao kralj Milan Obrenović, Nenad Jezdić kao kralj Aleksandar I Karađorđević, Bojan Dimitrijević, kao princ Đorđe Karađorđević, novinar Milutin Milošević, Snežana Savić, Nebojša Ilić, Miloš Vlalukin, Tanja Bošković.

U ostalim ulogama : Bogdan Diklić, Živan Saramandić, Vanja Ejdus, Erol Kadić,Nenad Gvozdenović, Toma Kuruzović, Miki Krstović, Petar Mihailović, Petar Benčina, Vladislav Mihailović, Miljan Prljeta, Andrej Šepetkovski, Nenad Stoimenović, Dragiša Milojković, Marko Marković, Mila Manojlović i drugi.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 31. okt 2008, 09:04)
anonymous [neregistrovani]

Lepo

Bas je dobra ova serija, glumci su super.