Oko ekonomije: Put do Prokopa

Železnička stanica otvorena posle 40 godina

Unazad 40 godina Prokop je bio sinonim "srpskog Skadra na Bojani" jer železnička stanica koja je bila zamišljenja kao najveći infrastrukturni projekat sedamdesetih godina nikada nije završena. Poslednjih 420 dana radilo se na izgradnji osam koloseka, uređenju pruge i danas je pušteno u rad buduće glavno železničko čvorište kao i nova linija od Beograda do Novog Sada.

To je prva faza izgradnje Prokopa. Druga počinje za dva meseca i ceo Prokop trebalo bi da bude završen za 18 meseci.Šta se menja otvaranjem nove železničke stanice? Da li je uvod u modernizaciju železnice?

Hoćemo ili ubuduće da se vozimo bez kašnjenja? Kako jedna stanica može da bude simbol za celu ekonomiju?

To su neka od pitanja na koja odgovore tražimo u emisiji Oka, a gosti su Zorana Mihajlović, ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukutre i Milutin Ignjatović, generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP.

Sa Prokopa se javlja novinarka Dragana Ignjić koja razgovara sa direktorom infrastrukture u Železnicama Srbije Goranom Maksićem.

Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]