nedelja, 20. apr 2014. | Izaberite pismo: Ћирилица 

Naslovna > TV > RTS 1 > Beogradska hronika

četvrtak, 09. okt 2008, 17:45

Beogradska hronika

Tema današnje emisije: Alternativna medicina. Gost je prof. dr Vuk Stambolović. Videćete šta kažu lekari i pacijenti, a predstavićemo i ordinaciju koja ima dozvolu za rad.

Šta se dešava sa učenicima IX beogradske gimnazije kojima su na ekskurziji u Grčkoj pokradena sva dokumenata i novac?

Prikazaćemo prvi lift sa sistemom za daljinski nadzor.

Beogradska hronika istražuje: kakva je trenutno situacija na bankarskom tržištu.

Gledaoci će videti i kako izgledaju neobični cvetni aranžmani u holu RTS - a.

Svoj predstojeći koncert najaviće Ekstra Nena.
Urednik emisije Ljiljana Gajović i Slađana Tomašević

1
komentari broj komentara 1354 | cwpošalji komentar
(sreda, 02. apr 2014, 19:33)
Boban [neregistrovani]
opošalji odgovor

licna karta

Postovanje.Interesuje me zbog cega u Nisu nemogu da podignem licnu kartu?Izlazim sa posla tri dana,guzva nemoguca.Sigurno postoji nacin da se to ubrza, mislim da oni koji tamo rade ne zele da to ubrzaju. U nadi da ce te to objaviti, unapred zahvalan vas gledalac iz Nisa Boban Djordjevic.

1
(nedelja, 23. mar 2014, 08:04)
anonymous [neregistrovani]
opošalji odgovor

jed.soc.pomoc

da li mozete saznati kad se ocekuje isplata jednokratne socijalne pomoci za juli 2013.molim vas

1
(subota, 22. feb 2014, 21:09)
Draga Tanasić [neregistrovani]
opošalji odgovor

Problem overavanja zdravstvenih knjižica

Poštovana,
u opštini Mali Zvornik sve nezaposlene žene, domaćice, u poslednjih godinu dana imaju problem sa overom zdravstvenih knjižica. Terete ih iz fonda zdravstvenog osiguranja za neka dugovanja za koje ni oni sami ne mogu da obrazlože. Većina žena je bila osigurana preko svojih supružnika koji su u radnom odnosu. Problem je nastao 30.06.2013. kada su im tražili da uplate dug za koji ni same ne znaju za šta obzirom da ništa nisu ni potpisivale, niti ih je iko obavestio o čemu se uopšte radi. Žene su se obraćale mnogim institucijama i odgovor je bio da se razvedu, da dočekaju godine starosti ili da plate taj dug koji nije opravdan. Bila bih vam zahvalna ako bi javnost bila upoznata sa tim kako bi uspele da reše problem. U ponedeljak 24.02.2014. u 8 i 30h će Žene otići ispred opštine Mali Zvornik u nadi da će ih predsednik opštine primiti i saslušati ali bismo volele da i vi prisustvujete ukoliko budete bili u mogućnosti.
Unapred zahvalna

1
(ponedeljak, 06. jan 2014, 13:24)
anonymous [neregistrovani]
opošalji odgovor

posebna novcana naknada

Da li se zna nesto o posebnoj novcanoj naknadi zq lica koja su korisnici do penzije?

1
(ponedeljak, 30. dec 2013, 11:33)
anonymous [neregistrovani]
opošalji odgovor

posebna novcana naknada

postovani ima li neka informacija o isplati posebne novcane naknade za lica koja su korisnici iste 5 godina do penzije po socijalnom programu iz nacionalne sluzbe upucuju na ministarstvo finansija a do njih je veoma tesko gotovo nemoguce doci

1
(sreda, 18. dec 2013, 14:15)
anonymous [neregistrovani]
opošalji odgovor

postovani

pravo na povlasticu imate samo u gradskom saobracaju ali to nazalost ne vazi i za prigradski i medjugradski saobracaj tu za nikoga nema povlastica

1
(sreda, 18. dec 2013, 14:12)
anonymous 11 [neregistrovani]
opošalji odgovor

NOVCANA NAKNADA

ima li neko informaciju kada ce isplata novcane naknade za nezaposlena lica a kada za korisnike koji su na birou do penzije

1
(sreda, 18. dec 2013, 14:11)
anonymous [neregistrovani]
opošalji odgovor

postovani,


imam bebu od 9 meseci i nama se je isto desilo da nije imala vakcina koju treba da primi u nogicu kada smo isli prvi put da se bockamo ali nam je receno da ce tu vakcinu dete primiti naknado bez ikakvih posledica sto se ispostavilo kao tacno jer sada 23 idemo da je primi tako da ne brinete mnogo dete nece ostati bez vakcine a sto se vase poruke ministarstvu tice ne brinite necete dbiti odgovor jer sam i ja slala sa prvom cerkicom koja inace sada ima 2,5 godine i odgovor nikada nije stigo

1
(četvrtak, 12. dec 2013, 10:26)
Mirjana Gluscevic [neregistrovani]
opošalji odgovor

Diskriminacija dece invalida


Majka sam deteta koje boluje od teskog oblika mentalne I motorne retardacije. Ima 2 srcane mane, ceste respiratorne infekcije, ne hoda, ne sedi, ne govori, ne zna kada je gladna, zedna ili da mi kaze kada je nesto boli. Moja Andea i ne zna ko sam. Od strane lekarske komisije proglasena je invalidom sa stepenom ostecenja 100%. Andrea ima pravo na parkin nalepnicu koju smo dobili na osnovu resenja Sekretarijata za socijalnu zastitu.
Pre tri godine smo ostvarili i pravo u Sekretarijatu za saobracaj da dobije posebno parking mesto u ulici Ljubomira Stojanovica 38.
To resenje vazi do 13.12.2013 i ja sam 02.12. podnela novi zahtav Sekretarijatu za saobracaj za produzenje razervacije tog mesta.
Kada sam pozvala da se informisem dobila sam odgovor da resenje nece biti pozitivno reseno jer se ona tretira kao lice iz druge kategorije po novoj kategorizaciji, koja je izvrsena 2012.
Narednih dana sam provela trazeci bilo sta na internetu sto je u vezi sa kategorizacijom invalida.
Zaista sam nasla kategorizaciju invalida koja je doneta novim Pravilnikom 2012, gde I kategoriju cine svi invalidi rata, a svi drugi su svrstani u drugu kategoriju. Ali NIGDE nisam nasla da je Pravilnikom doneto da samo I kategorija invalida ima pravo na posebno parking mesto.Zatim sam otisla kod nacelnika Sekretarijata za saobracaj koji je bio jako ne ljubazan i gluv za problem mog deteta.
Iz razgovora sa njim sam shvatila da nigde I ne postoji takva odluka,bar ne na papiru,ali da Sekretarijat za saobracaj ce doneti takvo resenje protiv kojeg imam pravo zalbe Gradskom Vecu i da ce to mesto biti pretvoreno u opste parking mesto za invalide. Drugim recima borba sa vetrenjacama.Ovde se radi o diskriminaciji i invalida i dece. Da li ona nema nikakva prava zato sto je dete ili zato sto je rodjena kao invalid?
Sada Andrea ima cetiri godine i gde god da krenemo suprug i ja je nosimo u narucju jer ne moze da sedne.
Da li mozete da pomognete Andrei da ostvari svoja prava?


1
(nedelja, 01. dec 2013, 21:57)
Ljiljana [neregistrovani]
opošalji odgovor

Nemar inspekcije rada i sanitarne inspekcije

Srdacan pozdrav!Bicu veoma kratka.Desetog novembra izasao je tekst u jednim dnevnim novinama o nemaru inspekcije rada i sanitarne inspekcije.Molim Vas da istrazite i proverite kako i po kom principu rade inspektori jer sam za te dnevne novine sve rekla i objasnila-da radim za firmu,,Eko poslovi" koja cisti novi Merkator na Novom Beogradu i da cistimo naizmenicno toalete pa restoran,pekaru,mesaru...i nista niko ne preduzima.Hvala!

1
1