TV lica: Neuropsihijatar Časlav Hadži Nikolić, drugi deo

Posle prvog dela razgovora sa Časlavom Hadži Nikolićem koji je izazvao brojne komentare gledalaca, ovaj psihijatar i antropolog koji je proputovao svet, gledao kako šamani leče psihijatrijske probleme, pronašao u Peruu jedan grad i ostao upisan je u registar nalazača Instituta za kulturu ove zemlje, ovih dana odlazi ponovo u Nigeriju gde će biti održana ceremonija na kojoj će postati počasni poglavica u jednom plemenu.

Inserti iz filmova koje je zabeležio na putovanjima koje su gledaoci imali priliku da vide u prvom delu razgovora, biće upotpunjeni snimcima obrednih rituala na Andima u kojima je učestvovao sa suprugom i intervjuom snimljenim u Valjevu.

U slikovitom ambijentu porodične kuće u kojoj je sniman film Šešir profesora Vujića govoriće o teškim situacijama na putovanjima, o strahovima, nostalgiji, mirisu lipa u Valjevu i porodici koja je u svakoj sredini i kulturi najvažnija, kao i to da je život vredan do poslednjeg trenutka, do poslednjeg daha...

Autor: Tanja Peternek Aleksić

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 08. dec 2015, 10:04) - cupko [neregistrovani]

dok je super

Caslav je psiholog,pustolov,pisac,proputovao je mnoga egzoticna mesta, i sto je najvaznije dobar je covek,sto bi se reklo po naski, dusa od coveka.Hvala nas nigerijski druze,volimo te i postujemo sa zeljom da jos puno putujes,jer znamo da uzivas u tome.

(utorak, 17. nov 2015, 11:42) - Stevanovic Stojan [neregistrovani]

savet

Uzivao sam slusajuci drugi deo razgovora sa ovim pre svega neobicnim, a profesionalno potkovanim covekom kome je svaki dan izazov.Ne mogu da se nacudim da nisam nikada cuo za njega, a jos mi je draze sto ipak nisam ostao uskracen da vidim da oko nas zive ovakvi ljudi.Veliko mi je zadovoljstvo jer saveti ovakvog strucnjaka su svima dobrodosli.U zemlji u kojoj su rijaliti zvezde postavljene na pijedestal,nama koji se trudimo da zivimo kao sav normalan svet mnogo znaci da cujemo da smo ostali normalni uprkos svemu.Mnogi moji prijatelji su gledali i slusali ovu emisiju i u njoj pronasli otklon od sunda koji nas udara sa svih strana. Hvala RTSu na tome sto ima sluha i uverenja da treba praviti program za ovaj pristojan svet kome se na drugim televizijskim programima nude sadrzaji koji ponizavaju normalan svet.

TV lica: ... Kao sav normalan svet TV lica: ... Kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]