utorak, 23. dec 2014. | Izaberite pismo: Ћирилица 

Naslovna > TV > RTS 1 > Kvadratura kruga

subota, 27. sep 2008, 18:30

Kvadratura kruga

Mali, veliki ljudi, 2. deo U novom izdanju Kvadrature kruga autor Branko Stanković se vraća priči od pre tri nedelje. To je priča o malim, velikim ljudima Miliji i Milici Jelić koji sami brinu o sebi, bolesnom ocu, domaćinstvu i stoci.

k.kruga--TAB.jpg

Jedna bezglasna Milijina suza iz te priče izazvala je reku suza i buru emocija kod mnogih od vas.

To nije bio cilj autora, već mu je namera bila da pokaže borbu jednog deteta kome nema ko da pomogne, a kome je život natovario prevelik teret, koji ni mnogo stariji od njega ne bi mogli izdržati.

Zahvaljujući dobrim ljudima ta Milijina suza je usahla i on više ne brine kako će obezbediti drva za zimu, prati veš na ruke.

Teret, koji mu je život natovario na pleća, sada lakše podnosi, jer zna da više nije sam.

Oni koji žele da pomognu Milici i Miliji novac mogu uplatiti na račun:

Jelić Radomir

Dinarski račun:
160-5700100433400-33

Devizni račun:
160-5730200239586-52

IBAN
RS35-1605730200239586-52

BIC
DBDBRSBG

Banka Intesa

1
komentari broj komentara 273 | cwpošalji komentar
(sreda, 19. mar 2014, 12:01)
lucic [neregistrovani]
opošalji odgovor

Prijedlog

Poštovani gospodine Stankoviću,

ne znam da li ste nekad napravili prilog o avijatičaru Stevi Popovu koji je aprila 1992.g. leteći na relaciji Sarajevo-Beograd i po nekoliko puta dnevno, avionom "Kikaš" spasio hiljade Sarajlija, između ostalih i sarajevske Jevreje

1
(ponedeljak, 18. nov 2013, 18:24)
Goca [neregistrovani]
opošalji odgovor

Za siromasnu decu

Postovani gospodine Stankovic,zelim da mi pomognete da upoznam jednu sirommasnu porodicu u Srbiji i podelim poklone za n,godinu ,unapred zahvalna

1
(subota, 16. nov 2013, 21:28)
Ranko Žigić [neregistrovani]
opošalji odgovor

Samo pohvala

Gospodine Branko živim i radim u Zagrebu a u srcu nosim Užice gdje sam 1973 na 4. god. služio vojsku u Užicu - Plavac.
Pohvaljujem sve ljude dobre volje koji pomažu ovim divnim nemogu da kažem ljudima a što zapravo jesu jer ih je dijetinjstvo preskočilo.
Redovito gledam RTS a pogotovo vašu emisiju koju također pohvaljujem zajedno sa vama.
Ranko.

1
(četvrtak, 07. feb 2013, 09:36)
Stanislav [neregistrovani]
opošalji odgovor

Jelena,Petar i Milan Marjanovic

Gospodine Branko!

Gledao sam vasu emisiju na Youtube o troje dece iz Zlatiborskog sela Dobroselica,prica me je strasno pogodila emotivno,jer deca koja su se nasla u zatecenoj situaciji je nesto strasno.Zivim i radim u Kanadi,zeleo bih preko vas kontakt sa tom decom i da i pomognem koliko mogu,nadam se vasem skorijem kontaktu pa vam stoga saljem svoj e-mail sa puno pozdrava!
korleone.savic@gmail.com

Stanislav Savic

1
(sreda, 06. feb 2013, 12:17)
Dagoje Banjanac [neregistrovani]
opošalji odgovor

Petrar (Jovan) Banjanac Bogutovačka Banja

Za emisiju Kvadratura kruga
Petar Banjanac rođen je 1937. godine u Bogutovačkoj Banji kod Kraljeva. Otac Jovan Banjanac pre II sv. rata bio je ugledan trgovac i domaćin, pok.Jovan je imao tri ćerke i dva sina. Petar se nikada nije ženio i danas živi sam u bedi i nemaštini. Pored tgovačkih dućana, pekara i drugih nekretnina koje su nekada imali danas Petar nema ni za hleb. Hotel ,,Mineral" u Bogutovačkoj Banji sagrađen je 1985 godine na imanju pok. Jovana Banjanca a da porodica i naslednici nisu ni dan danas dobili nikakvu nadoknadu. Molim Vas kao dalji rođak ove porodice,
da ako možete dođete u Bogutovačku Banju i napravite priču o ovoj porodici.Smatram da bi to bio početak ispravljanja nepravde koja nažalost još uvek traje.

1
(nedelja, 04. nov 2012, 22:18)
Petar Stajkovic [нерегистровани]
oпошаљи одговор

Mi smo vanzemaljci!

Gospodine Branko, zovem se Petar Stajkovic i ucenik sam 7. razreda osnovne skole Desanka Maksimovic u Grdelici.Zivim u selu Vojinica koje se nalazi 4 km od skole u koju idem.Put nam je u veoma losem stanju, tako da ja i mojih 40 drugova iz sela svakodnevno idemo pesice do skole.Kisa i sneg nam prave velike probleme, jer nemamo organizovani prevoz.Grad Leskovac nam ne izlazi u susret, iako je i skola molila za pomoc.Mokri pratimo nastavu.Puno nas je a niko ne obraca paznju na nas.Zato se pitam zasto su druga deca bolja od nas i imaju bolje uslove za odlazak u skolu.Da nismo mozda mi "vanzemaljci".Bio bih vam zahvalan kad bi ste predstavili nas problem u vasoj emisiji.Unapred hvala!

1
(četvrtak, 18. okt 2012, 21:43)
zare brus [нерегистровани]
oпошаљи одговор

Pomoc porodici iz sela Vitose opstina Brus

Dragi Branko javljam ti se povodom pomoci jednoj porodici u selu Vitose - Blazevo opstina Brus i prici o coveku koj je ostao bez zene i decaku bez majke, otac mu je radio u kursumliji ali posto je firma propala oni zive od mesecnih pet hiljada dinara koje otac prima u starioj trosnoj kuci.molimte pomozi ovoj porodici ja znam da ti to mozes i hoces .
Broj telefona 037/827-123 Zare
Unapred zahvalan .

1
(četvrtak, 18. okt 2012, 17:15)
sonja [нерегистровани]
oпошаљи одговор

Nesrećna Zorica

Poštovani Branko,javljam se iz Svrljiga,nedaleko od Svrljiga u selu Drainac živi jedna bolesna devojka Zorica sa svojim ocem.Zorici je amputirana noga, i ostala je bez jednog plućnog krila,živi u jednoj staroj trošnoj kući koja se raspada i imam utisak da će se svakog trenutka srušiti.Sta reći žalosno da neko tako bude zapostavljen i nezbrinut.Bila bih vam zahvalna da dodjete i snimite priču o nesrećnoj Zorici i nadam se da joj svi zajedno pomognemo.Čekam odgovor na soniaiserdjo@yahoo.com

1
(subota, 06. okt 2012, 19:14)
Aleksandar [нерегистровани]
oпошаљи одговор

Pomoc

Postovani Branko,

Moja porodica i ja nismo u nekoj zavidnoj materijalno ( finansijskoj ) situaciji ali smo spremni da ono sto imamo podelimo sa onima koji nemaju skoro nista.

Za bilo koju vrstu pomoci javi te nam se i mi ce mo uciniti sve sto je u nasoj moci da vam pomognemo.

S` postovanjem i nadom da ce mo bar nekome pomoci

Porodica Todorovic

1
(petak, 27. jul 2012, 20:40)
biljana s [нерегистровани]
oпошаљи одговор

za g.Branka Stankovica

Postovani Branko,

Nedavno smo kupili nov televizor, tako da zelimo da doniramo stari televizor koji je potpuno ispravan. Televizor je marke Samsung, ekran 52, kupljen pre cetiri godine.
Ukoliko smatrate da nekome moze biti od koristi, molim da me obavestite oko dogovora i preuzimanja televizora.
Bila bih vam zahvalna, i ako smatrate da televizor nije za poklon, da me o tome izvestite.
Uz moje veliko postovanje za vas rad,

Srdacan pozdrav

Biljana tel. 064 197 44 12

1
1