Šou svih vremena - 1968.

U četvrtoj epizodi serijala "Šou svih vremena" gledaoce vodimo u nostalgičnu avanturu i na sentimentalno putovanje u 1968. godinu.

To je godina vladavine famozne Brižit Bardo koju su mediji pratili u korak. Elvis i Prisila su slavili rođenje ćerke Lize Mari.

Neki su nalazili sreću u braku, a neki van braka. Tako je Džon Lenon priznao da je varao svoju ženu Sintiju sa japanskom umetnicom Joko Ono. Pesma "Hej Džud" je vladala top listama, a na malim ekranima tadašnje zemlje svi su želeli da gledaju šou programe sa Mijom, Čkaljom i Oliverom Katarinom u glavnim ulogama. Film Živojina Pavlovića "Kad budem mrtav i beo" - pomerio je granice filmskog izraza, a bioskope je punio film "Višnja na Tašmajdanu" - rođena je nova zvezda Neda Arnerić. Pored Nede, tu je i Boda Ninković, koji je tog varljivog leta '68. bio tinejdžer i hipik.

Predstavnici generacije rođene 1968. su Dragana Mirković i Ljubinko Drulović. Da bi upotpunili muzički vremeplov u pomoć smo pozvali Bojanu Stamenov koja je dočarala ikonu tog vremena - Aretu Frenklin i Marinka Rokvića koji izvodi evergrin iz te godine - "Čudna jada od Mostara grada".

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 30. dec 2013, 10:51)
Sofija [neregistrovani]

dobar vokal

Svaka čast Bojani Stamenov,ima prelep glas!