Šou svih vremena - 1984.

U drugoj epizodi serijala "Šou svih vremena" gledaoce vodimo u nostalgičnu avanturu i na sentimentalno putovanje u 1984. godinu.

Te, sada već davne 1984, snimljen je film "Davitelj protiv davitelja", Bajaga i instruktori su objavili prvu ploču, a Partiberejkersi svoj prvi singl. To je godina Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, ali i restriktivnih ekonomskih mera Milke Planinc. Te 1984. godine Francuska je bila šampion u fudbalu, a mi smo koristili bonove za benzin. Iz Rijeke je stizao novi zvuk, "Denis i Denis" su pevali "Program tvog kompjutera", a u svetu je Bob Geldof okupio Bend Ejd.

Gosti u ovoj epizodi "Šoua svih vremena" su dr Nele Karajlić kome je ovo značajna godina jer mu se desio čuveni incident "Crk'o Maršal", ali je iste godine počela da se emituje i "Top Lista Nadrealista". Mile Isaković je sa rukometašima osvojio zlatnu medelju na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu. Gošće su i Milena Vasić i Jelena Tomašević koje će otkriti svoje tajne odrastanja tih godina.

Specijalni gosti koji su obeležili 1984. svojim visokotiražnim hitovima su Miroslav Ilić i Jasna Zlokić, koja je upravo povodom snimanja „Šoua svih vremena" posle rata prvi put došla u Beograd da izvede svoju čuvenu "Skitnicu".

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 15. dec 2013, 20:35)
bob [neregistrovani]

skitnica

Jer ja sam skitnica, ne drzi me mjesto
Ja sam skitnica, bježi mi se često
Jer ja sam skitnica, daljine me vuku
Više volim vjetar nego mirnu luku