Ja, mi i drugi

Čovek, sloboda i crkva

U novoj epizodi serije Ja, mi i drugi tumačimo film Sveštenik rediteljke Antonije Bird, koji je na festivalu u Edinburgu proglašen za najbolji britanski film 1994.

Preteći sudbinu glavnih junaka ovog filma, preispitujemo pred kakvim je izazovima čovek koji je uzeo na sebe ulogu sveštenika. Jesu li zakoni i pravila crkve dovoljni da bi sveštenik razumeo sebe i probleme ljudi oko sebe? Šta se dešava ako su pravila i zakoni crkve protiv najdubljeg ljudskog morala? Kako da se verujući čovek nosi kad je u rascepu između crkve i Boga? Može li u pitanjima vere biti tolerancije ili tu nema mesta kompromisima? Da li može biti slobode u tumačenju Svetog pisma? Na čemu suštinski treba da počiva autoritet sveštenika?

Scenario i režija: Valentina Delić

Montaža: Ksenija Savićević

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 05. feb 2014, 13:04)
Nebojsa [neregistrovani]

Pohvala i pitanje

Sve pohvale emisiju "ja mi i drugi". Verovatno je ovo najkvalitetnija emisija koja se danas moze videti na televiziji. Da li je ikako moguce doci do ranije prikazivanih epizoda ili da li je moguce da se ova emijsja postavi na interenet, kao sto su postavljene neke druge emisije? Ja bih licno pregeldao svaku epizodu po nekoliko puta. Inace, emisiju preporucujem svakome koga znam.