Porodične veze

Kada su se očevi mladenaca, Stiv Tobijas (Majkl Daglas) i Džeri Pejser (Albert Bruks) upoznali kako bi proslavili to što će se njihova deca uskoro venčati, sve je krenulo naopako.

Doktor Džerom Pejser je lekar blage naravi; njegovi dani organizovani su tako da u njima ne postoji nijedan mogući izvor stresa.

U torbici uvek nosi sterilizovanu čašu (za slučaj da mora da pije vodu bilo gde van sopstvenog doma), svoj omiljeni keks - za slučaj da mu između dva obroka padne nivo šećera, kao i lični sigurnosni alarm - za svaki slučaj.

Istovremeno, neustrašivi pripadnik CIA, Stiv Tobijas, juri kroz život poput projektila željnog akcije.

Dani mu se sastoje od izbegavanja metaka, krađe privatnih aviona i pregovaranja s međunarodnim krijumčarima oružja.

Svojim nepredvidljivim životnim stilom oterao je (bivšu) suprugu Džudi (Kendis Bergen) u sanatorijum, gde je potražila utočište i mir, a odgovoran je i za prilično zategnute odnose sa sinom Markom (Rajan Rejnolds) - i to do te mere da se teško mogu popraviti.

U međuvremenu je potencijalnom prijatelju Džeriju priuštio priličnu dozu predbračne nervoze.

Stivovi dramatični dolasci i odlasci, njegovo zagonetno spominjanje ruske begunke Olge, kao i njegova borba s naoružanim muškarcem u toaletu restorana rezultiraju time da Džeri već vidi kako propada savršeno isplanirano venčanje njegove kćeri (Lindsi Sloun).

Prema Džerijevom mišljenju, Stivovim ulaskom u porodicu reči "dok nas smrt ne rastavi" konačno dobijaju pravi smisao.

Pre nego što uspe da otkaže venčanje, Džeri će se odjednom naći upleten u haos, buku i opasne avanture koje njega i Stiva odvode na drugi kraj sveta.

Svemu tome doprinosi i Stivova partnerka Andžela (Robin Tjuni), agent, koja ne prikriva neprijateljski stav prema lekaru koji nije spreman da sarađuje i u dobru i u zlu.

Film Porodične veze (In-Laws, 2003) režirao je Endru Fleming.

broj komentara 0 pošalji komentar