Ko će brati vojvođanske urme

Emirati i srpski poljoprivredni kombinati, žene na prvoj liniji fronta, svakodnevni život u Vukovaru i "bolji život" u svakodnevici.

Jedna od najvrućijih političkih tema u Hrvatskoj jeste uvođenje ćirilice u zvaničnu upotrebu u Vukovaru. S jedne strane, pitanje uzajamnog poštovanja, a s druge – identiteta i zagarantovanih prava. Petnaest godina posle mirne reintegracije Vukovara, čemu su  bliže njegovi građani?

Da li će kompanija iz Emirata podići na noge posrnula srpska poljoprivredna društva? Do kraja marta trebalo bi da bude potpisan ugovor o prodaji i zakupu zemljišta osam poljoprivrednih kombinata. Istražujemo da li je aranžman sa "Al Dahrom" sada najbolja opcija za oporavak kompanija, a o planovima u Srbiji, za Oko magazin govori Hadim Abdul Aldarei, zamenik predsednika "Al Dahra holdinga".

Proveravali smo i da li Srbija i dalje živi istu onu krizu u koju su Popadići ušli osamdesetih godina prošlog veka i šta je danas sa firmom Gige Moravca. Mogu li žene da budu generali?

Urednik: Zoran Stanojević. 

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]