Oko magazin

Kakva je presuda za pravosuđe i možete li Vladi Srbije da uputite zahtev za prijateljstvo?

Na rešenje nekog sudskog spora u proseku čeka svaki drugi građanin Srbije. Zato ne čudi što je u najnovijem izveštaju Evropske komisije kao jednom od najslabijih karika sistema ocenjeno baš pravosuđe. U Briselu nema mnogo lepih reči za sprovedenu reformu, a nadležni u Srbiji kažu da reforme neće biti.

Večeras će oči cele Amerike biti uprte u njujorški Univerzitet "Hofstra" gde će biti održana druga debata predsedničkih kandidata Baraka Obame i Mita Romnija. Smatra se da će večerašnji duel biti presudan.

Vlada je tamo gde su građani, a građani su sve više na društvenim mrežama. Samo u Srbiji Fejsbuk koristi više od tri miliona stanovnika, ali ne i Vlada Srbije. Vlade u regionu, pak, shvatile su značaj društvenih mreža.

Iz virtuelnog prostora vraćamo se korenima. Možda se stariji gledaoci sećaju gradnje kuća od prirodnih materijala, uglavnom zato što drugih nije ni bilo. Samo u Vojvodini takvih kuća je 90 procenata. One propadaju, a jedna devojka pokušava da buduće stanare nauči kako da ih poprave.

I na kraju Vas podsećamo na pank legendu, frontmena grupe "KUD Idijoti". Branko Črnac Tusta preminuo je u nedelju uveče.

Emisiju vodi Nataša Đulić Banović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]