Poslednji tango u Parizu

Pol (M. Brando) je Amerikanac star oko 45 godina. U teškoj depresiji luta Parizom, jer se njegova žena na vrlo morbidan način ubila.

Istovremeno dvadesetogodišnja Francuskinja Džini (M. Šnajder), iz ugledne građanske porodice, traži stan jer će se za dve nedelje udati za mladog filmskog reditelja Toma (J.-P. Leud).

Tom je površni filmofil koji o Džini snima film tako da je sa svojom filmskom ekipom sledi gotovo na svakom koraku. Ona ode da pogleda jedan veliki prazni stan i u njemu zatiče Pola.

Progovore nekoliko reči i ne predstavljajući se jedno drugom, stupaju u siloviti polni odnos. Za Pola je to neka vrsta totalnog zaborava vlastite životne situacije.

Dogovore se da se opet nađu, no da nikad jedno drugom ne kažu imena. U međuvremenu, u hotelčiću u kojem živi, Pola posećuje majka njegove žene Rouz (M. Miči).

Susret s taštom, koja pokušava da shvati zašto se njena kći ubila, završava se sukobom.

Pol i Džini nastavljaju da se sastaju u stanu, no iako govore o sebi, nikad jedno drugom ne govore ko su i šta su. Veza postaje sve intenzivnija, a završiće se tragično nakon jednog tanga...

U glavnim ulogama: Marlon Brando, Maria Šnajder, Maria Miči, Žan-Pjer Leud...

Film Poslednji tango u Parizu (Last Tango in Paris, 1972) režirao je Bernardo Bertoluči.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 14. sep 2012, 14:33)
anonymous [neregistrovani]

Tom

Svaka cast, svaka cast !!!