četvrtak, 18. dec 2014. | Izaberite pismo: Ћирилица 

Naslovna > TV > RTS 1 > Poslednji tango u Parizu

subota, 15. sep 2012, 23:05

Poslednji tango u Parizu

Pol (M. Brando) je Amerikanac star oko 45 godina. U teškoj depresiji luta Parizom, jer se njegova žena na vrlo morbidan način ubila.

Poslednji-tango-u-Parizu.jpg

Istovremeno dvadesetogodišnja Francuskinja Džini (M. Šnajder), iz ugledne građanske porodice, traži stan jer će se za dve nedelje udati za mladog filmskog reditelja Toma (J.-P. Leud).

Tom je površni filmofil koji o Džini snima film tako da je sa svojom filmskom ekipom sledi gotovo na svakom koraku. Ona ode da pogleda jedan veliki prazni stan i u njemu zatiče Pola.

Progovore nekoliko reči i ne predstavljajući se jedno drugom, stupaju u siloviti polni odnos. Za Pola je to neka vrsta totalnog zaborava vlastite životne situacije.

Dogovore se da se opet nađu, no da nikad jedno drugom ne kažu imena. U međuvremenu, u hotelčiću u kojem živi, Pola posećuje majka njegove žene Rouz (M. Miči).

Susret s taštom, koja pokušava da shvati zašto se njena kći ubila, završava se sukobom.

Pol i Džini nastavljaju da se sastaju u stanu, no iako govore o sebi, nikad jedno drugom ne govore ko su i šta su. Veza postaje sve intenzivnija, a završiće se tragično nakon jednog tanga...

U glavnim ulogama: Marlon Brando, Maria Šnajder, Maria Miči, Žan-Pjer Leud...

Film Poslednji tango u Parizu (Last Tango in Paris, 1972) režirao je Bernardo Bertoluči.

1
komentari broj komentara 1 | cwpošalji komentar
(petak, 14. sep 2012, 14:33)
anonymous [neregistrovani]
opošalji odgovor

Tom

Svaka cast, svaka cast !!!

1
1