Pesma Evrovizije 2012

Posle višemesečnih priprema za najlepšu pesmu Evrope, najpopularnije muzičko takmičenje 2012. godine stiglo je do same završnice.

Prenos prve polufinalne večeri 57. Pesme Evrovizije je večeras od 21 čas na Prvom programu RTS-a, Satelitskom, Digital i test HD kanalu.

Dva dana kasnije, u četvrtak, 24. maja je prenos drugog evrovizijskog polufinala kada će u Kristalnoj dvorani u Bakuu takmičiti predstavnik Srbije Željko Joksimović i "Ad hok orkestra" sa pesmom Nije ljubav stvar.

Prve večeri na programu je 18 pesama koje stižu iz: Crne Gore, Islanda, Grčke, Letonije, Albanije, Rumunije, Švajcarske, Belgije, Finske, Izraela, San Marina, Kipra, Danske, Rusije, Mađarske, Austrije, Moldavije i Irske.

Specijalni gosti tokom programa sve tri večeri su posebno iznenađenje organizatora ovogodišnje Evrovizije.

U četvrtak, 24. maja pod rednim brojem 1 takmiči se Željko Joksimović i "Ad hok orkestra" sa pesmom Nije ljubav stvar, verujemo i u finalu u subotu, 26. maja.

Podsećamo da za Željka Joksimovića, odnosno pesmu Srbije Nije ljubav stvar (kompozitor: Željko Joksimović, aranžman: Joskimović/Alek Alekov, tekstopisci: Marina Tucaković i Miloš Roganović) mogu da glasaju TV gledaoci u svim evropskim zemljama učesnicima (osim iz Srbije) i to slanjem SMS poruka na brojeve koji budu objavljeni tokom prenosa na programima nacionalnih televizijskih emitera u zemljama u kojima žive, uz redni broj pod kojim nastupa Joksimović – 1 u polufinalu 24. maja.

Komentator prvog polufinala u utorak, 22. maja je Dragan Ilić, a u četvrtak, 24. maja i finalne večeri Duška Vučinić-Lučić.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 22. maj 2012, 22:01) - danijela-denny [neregistrovani]

sinonim

Zeljko, samo hrabro, do pobede!!!

(utorak, 22. maj 2012, 20:33) - petar [neregistrovani]

da

da, to sam i ja primetio da smo vise proteklih godina dobijali od Albanije nego od Grcke. To je bas cudno, a vidi se da su Grci taktizirali i nisu nam davali jer smo bili favoriti.

(utorak, 22. maj 2012, 16:35) - pobednik-goranac [neregistrovani]

zelja

ajmo ljudi na glasanje iz svih drzava jer pesma stvarno vredi,puno srece

(utorak, 22. maj 2012, 13:13) - esc fan [neregistrovani]

Samo napred Zeljko do pobede

U II polufinalu u kojem ucestvuje Srbija 24.maja 2012 godine, porez zemalja ucesnica tog II polufinala pravo da glasaju imaju jos 3 drzave Nemacka, Velika Britanija i Franucska. I novina je da se opet glasa tek kada se odslusaju sve pesme u polufinalu i finalu.
U Nemackoj II polufinale prenosi neki od lokalnih manjih kanala a finale ARD. U Velikoj Britaniji II polufinae prenosi BBC3 a finale BBC1.
Treba napomenuti da u finalu 26.maja 2012 godine glasaju sve zemlje ucesnice tj svih 42 drzave koje se takmice ove godine.

Trebao jos i veoma takticki glasati iz Srbije tj da gledaoci sto manje glasaju za nase najvece konkurente Rusiju,Italiju,Svedsku.
Interesatna podatak da je Srbija u finalima od 2007-2011 dala Rusiji 21 poena, Grckoj 31 poena a u finalim je od njih u istom periodu dobila od obe samo 9 poena. Vise smo u finalim dobili od Albanije u finalima 10 poena a dali smo 0 poena .

(nedelja, 20. maj 2012, 10:52) - S [neregistrovani]

Top 5,and 12 points goes to

1.Serbien,2.Serbia,3.Serbii,4.La Serbie,5.SRBIJA!