Pet dana pisca - Mirjana Lazić: Priče sa kraja hodnika

Početkom maja 2012. godine biće prikazan ciklus od pet TV filmova (drama) čiji je pisac Mirjana Lazić Romčević (autor TV serije "Ulica lipa"), a koji su nastajali od 1987. do 2001. godine

U filmovima igraju najznačajniji glumci srpskog glumišta. Mnogi izvanredni filmski i televizijski stvaraoci (direktori fotografije, kostimografi, scenografi, kompozitori i dr.), kao i talentovani reditelji potpisuju ova ostvarenja.

Filmovi će se prikazivati na Prvom programu RTS-a, pet radnih dana, od 14 do 18 maja 2012. godine, u terminu od 13:20

Priče sa kraja hodnika

Drama "Priče sa kraja hodnika" je scenaristički debi dramaturga i scenariste Mirjane Lazić, nastala kao ispitni rad na trećoj godini Dramaturgije, u klasi Dušana Kovačevića, premijerno emitovana u proleće 1987. godine u popularnom terminu tzv. "dramskog ponedeljka".

U tadašnjoj Jugoslaviji TV centri svih bivših republika učestvovali su u stvaranju ovog kultnog termina nekadašnje JRT, ali je TV Beograd vodio po broju proizvedenih i emitovanih originalnih TV drama.

Tema TV filma je retko obrađivana i privukla je veliku pažnju kritike u celoj zemlji. Radnja se odvija u bolničkoj sobi u kojoj se leče žene od steriliteta, a zapravo govori o velikoj emocionalnoj otuđenosti u porodici i društvu.

Uloge: Ljiljana Blagojević, Radmila Živković, Petar Kralj, Vojislav Brajović, Gorica Popović, Olivera Marković, Renata Ulmanski, Predrag Ejdus, Mira Joković...

Pisac scenarija: Mirjana Lazić
Reditelj: Miljenko Dereta
Direktor fotografije: Veselko Krčmar
Scenograf: Marina Milin
Kostimograf: Divna Jovanović
Kompozitor: Slobodan Marković

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 16. maj 2012, 14:52) - anonymous [neregistrovani]

zelja

zelela bih da stavite na internet epizodu "provalnik"

(ponedeljak, 14. maj 2012, 23:34) - anonymous [neregistrovani]

steta

prava je steta sto nam ove filmove ne prikazujete u vecernje sate.