Необично о биљкама: Лековите и отровне биљке

Човек је од давнина сакупљао биљке – као храну и као лек. Да бисмо користили биљке у исхрани, морамо знати које су јестиве, а које отровне, као и које делове биљке треба употребљавати.

Јестиве биљке, које човек користи у исхрани, деле се на самоникле и гајене. И једне и друге, поред хранљивих супстанци, садрже витамине и минерале који су значајни за наше здравље.

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом