Архетип модерне бајке

Живот није бајка али, колико пута сте читајући или слушајући неку бајку, мит или причу, имали осећај мистичне повезаности и поистовећивања са неким јунаком, ситуацијом, судбином?

Дубоко урезане исконске слике и симболи, испреплитане у нашем несвесном као праобрасци, имају снажан утицај на нашу личност и живот. Е, то је бајка коју желимо да вам испричамо!
Универзални архетипови се препознају као сличности у митовима и бајкама различитик култура а као својеврсни "пра обрасци", имају снажан утицај на то како функционишемо и данас. Као саставни део нашег детињства и одрастања, улога бајки је од непроцењивог значаја за развој и расуђивање личности и због тога их не смемо заобићи или прескочити. То је први сусрет детета са борбом добра и зла. Често сурове и застрашујуће, данас се налазе на мети оних који би да их мењају, ублажавају, чине прихватљивијим уз образложење да се деца плаше, али само као такве бајке шаљу јасну поруку генерацијама које тек стасавају и које ће се поистовећивати са јунацима о којима слушају. 

Уредница: Наташа Нешковић
Редитељка: Сунчица Јерговић 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво