Корак по корак математика - Математика за живот

Серија Корак по корак математика (математика за малу матуру) је анимирана серија прилагођена ученицима основне школе који припремају свој завршни испит.

Кроз емисије су обрађене следеће теме: Бројеви и операције са њима, алгебра и функције, геометрија, мерење, обрада података. Пријемни је конципиран на основу Стандарда постигнућа за крај обавезног образовања, на три нивоа: основном, средњем и напредном. Нивои стандарда описују у ком степену је ученик овладао одређеним знањима и вештинама. Овако дефинисани стандарди, као стандарди постигнућа, воде ка развијању знања, специфичних вештина и компетенција које могу да имају своју примену не само током школовања, већ и након завршене школе. Укратко стандарди представљају суштинска знања, вештине и умећа које би ученици требало да поседују на крају одређеног циклуса образовања.

Озбиљност и важност садржаја утицао је на сам концепт серије, тако да је анимацијом урађена израда задатака. Серија је визуелно ефектна, усмерава пажњу гледалаца на саму суштину проблема и даје могућност лаког праћења и укључивања у само решавање задатака. На крају сваке емисије, поставља се задатак, како би гледаоци могли да провере своје знање, и да имају увид у разумевање дате теме.

Уредница серије: Тања Чанић-Млађеновић
Дизајн и анимација: Лука Спаић
Сценаристкиња: Александра Росић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво