Штоперица-Рукомет

Серијом емисија „Штоперица" Школска рубрика Редакције дечјег и школског програма укључила се у акцију „Карактером против насиља". Ватерполо савез Србије у сарадњи са Центром за праве вредности и уз подршку свих факултета Универзитета уметности у Београду, Министарства за спорт и омладину Србије као и медијску подршку РТС-а, покренуо је акцију „Карактером против насиља" чији је циљ афирмација морала у спорту и животу.  Пројекат је усмерен на развој и васпитање карактера младих људи, на формирање основних моралних принципа: поверење, поштовање, одговорност, фер понашање, старање, брига о другима и грађанство, и три основна облика морала у спорту: фер-плеј, спортско понашање и спортски карактер.

Циклус емисија „Штоперица" као окосницу има спортисте и спорт. Свака од 11 емисија појединачна је тематска целина, посвећена једном спорту (пливање, веслање, карате, стрељаштво, бокс, рагби, фудбал, атлетика, ватерполо, кошарка, рукомет).

Поред занимљивих информација о историјату, опреми и правилима спортова, едукативни карактер емисија проширује се учествовањем лекара из Републичког завода за спорт који гледаоце упознају са здравственим аспектима одређеног спорта.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво