Траговима лудог младог света

Поводом обележавања пола века емисије Концерт за луди, млади свет Телевизије Београд, у пролеће 2017. године снимљен је документарни филм посвећен феномену рокенрола на овим просторима у другој половини шездесетих година двадесетог века.

Концерт за луди, млади свет остао је упамћен по снимцима за које се може рећи да су прототип модерног видео-спота, форме која се у свету усталила тек када Концерт за луди, млади свет више није ни постојао. О утицају емисије на рокенрол културу на овим просторима говоре рок критичари Петар Пеца Поповић, Мома Рајин и Александар Жикић.
Важан сегмент емисије је архива из сачуваних епизода Концерта за луди млади свет.

ТВ фељтон разматра какви су ставови владали према рокенролу у Југославији крајем шездесетих и на који начин је једна телевизијска емисија утицала на промену целокупне слике о рокенролу у југословенском друштву. О томе у емисији говоре историчари проф. др Радина Вучетић и мр Марко Перић.

Тема која је кључна у вези са Концертом за луди млади свет јесте слика времена у којем настаје серија, а нарочито слика промена у старим медијима и развој нових медија. О томе осим историчара, говоре: Вишња Марјановић, уредница часописа Џубокс, Бане Цветковић, први водитељ емисије, Никола Нешковић, новинар и уредник Радио Београда и Телевизије Београд, сарадник Џубокса и један од водитеља концерта, чланови бендова који су тада свирали - браћа Јелић, Влада Јанковић Џет, Зоран Симјановић, Бојан Хрељац и Слободан Орлић, као и редитељи који говоре о значају пионирског рада на стварању музичког спота.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво