Пети Бунт Рок Фестивал, финале!

Велико, спектакуларно финале 5. Бунт Рок Фестивала затвара петогодишњи циклус али и отвара ново поглавље јединог телевизијског такмичења нових, неафирмисаних рок бендова и аутора. Ово финале је посебно и због тога што ће се уместо десет, за титулу најбољег такмичити 12 финалиста - бендова и аутора из целе Србије.

Бендови који су се пласирали у финале одлукама чланова стручног жирија, током осам квалификационих сегмената петог Бунт рок фестивала су: "Карпо", "Skadrilla", "Herz", "Wajz", "Reci Cimet", "Lagana Sreda" и "Nataleé" из Београда, "ZeroTwo" из Ниша и "Johnny Blunt & the Moontown Troubadours" из Ужица. Уз њих су, захваљујући гласовима публике, у финале стигли и бендови "Логичка Грешка" из Београда, "Zyrion" из Крагујевца и "5 Минута Славе" из Новог Сада,

Поред Бранке Главоњић, ауторке фестивала, кроз несвакидашње финале пројекта који слави и афирмише домаћу поп и рок музику - водиће вас и Зоран Стефанов, фронтмен бенда "Исказ", Катарина Вујовић и Стефан Јовчић.

Као и ранијих година, најуспешнијим бендовима на Бунт Рок Фестивалу биће омогућени наступити на многим реномираним фестивалима током овог лета, попут Фестивала музичког документарног филма, Док'н'Ритам - Београд, Арсенал Фест - Крагујевац, Exit - Нови Сад, ОК Фест - Тјентиште, Hills Up - Златибор, Lovefest - Врњачка Бања, Бедем Фест - Никшић, Belgrade Beer Fest, Rock Village - Банатски Соколац, Херцегновски Стрип Фестивал...

Такође, спремне су и награде за најбољег гитаристу (дарује ланац продавница ИДЕА), басисту (награђује Студио Бумеранг), бубњара (Синг Медиа) и певача (Удружење музичара џеза, забавне и рок музике Србије). Удружење музичара џеза, забавне и рок музике Србије је припремило и награду за бенд који добије највише гласова публике.

Још изненађења за најбоље су припремили ПГП-РТС, дискографска и музичка кућа Метрополис, Клуб Студената Технике, Удружење Рок Музичара Србије поклања чак две вредне награде а међу дародавцима су и Центар Millenium из Вршца и фотограф Владан Цветковић Цвек.

Као ревијални бендови, свираће: Артан Лили, затим "Atheist Rap" - који прославља 30 година успешног рада и "Mortal Kombat" - који ове године обележавају деценију групе.
Александар Попов, (др Поп из групе Atheist Rap-a) биће и члан жирија, као и Милош Георгијевић Гера (бенд Mortal Kombat) као и Бојан Слачала из групе Артан Лили. Поред њих, ту су и стални чланови жирија, Маја Цветковић (E-Play) и Вукашин Марковић (Irie FM), као и специјални гости Никола Чутурило, композитор и гитариста и Влада Јанковић Џет, легенда домаће рок сцене.

Ауторка емисије: Бранка Главоњић
Водитељи: Бранка Главоњић, Зоран Стефанов, Стефан Јовчић, Катарина Вујовић
Редитељ ТВ репортажа: Јован Бачкуља
Редитељ емисије: Миодраг Коларић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво