Оставштина за будућност -Марио Маскарели

Разговор са Мариом Маскарелијем снимљен је у његовом атељеу у Прчњу и у околини 1988. године. У емисији Маскарели прича о свом раду и стваралачким преокупацијама, а о њему говоре они који га познају.

Марио Маскарели (Цетиње, 20. 10. 1918 - Прчањ, 27. 08. 1996) сликар и графичар, дипломирао је на Уметничкој академији у Београду 1951. у класи Недељка Гвозденовића. Исте године похађао је специјализовани курс код Бошка Карановића. Године 1950. и 1951. предавао је у Школи за примењене уметности у Херцег Новом. Био је члан Самосталних, Београдске групе и Ладе. Његови радови налазе се у Музеју савремене уметности у Београду, Галерији ликовне уметности - Поклон збирка Рајка Мамузића у Новом Саду, Умјетничком музеју Црне Горе на Цетињу, галерији Графички колектив у Београду и на Факултету ликовних уметности у Београду, као и у другим јавним и приватним колекцијама. Добитник је угледних награда.

Учесници: Јован Ћирилов, Драгослав Срејовић, др Милан Лазаревић; текст читао Петар Краљ, водитељи Мирјана Бјелогрлић, Миливоје Бегенишић. Новинар Мирјана Бјелогрлић, продуцент Владимир Папић, сниматељ Веселко Крчмар, сниматељ звука Радослав Бојковић, монтажер Олга Момић, редитељ Славољуб Стефановић Раваси, уредник Миливоје Бегенишић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво