Право на сутра- Здравство на КИМ

Здравствене установе на Косову и Метохији већ две деценије раде у отежаним условима, често без воде и струје. Сада додатно приштинске таксе отежавају допремање лекова и медицинског материјала.

Захваљујући професионализму лекара, становништво никада нису оставили без неопходне помоћи. Два Клиничко-болничка центра, у Косовској Митровици и Грачаници, успевају да превазиђу све тешкоће у раду и да одрже нормално функционисање свих служби.
У српским болницама лече се сви без обзира на националну припадност. Прегледи и операције се не заказују, све се ради одмах.
Неизвесност која прати живот становника на Косову и Метохији утиче на њихово здравље, па су тако, кажу лекари, због сталног стреса јако изражене кардиоваскуларне болести.
Клиничко-болнички центар Приштина, који две деценије ради ван свог седишта, у Грачаници, збрињава више од 60.000 осигураника. Иако раде у неадекватним објектима успевају да одрже потребан ниво у раду здравствених служби.
Српски здравствени радници поручују да здравство не сме бити терен за политичке игре, јер право на квалитетну здравствену негу, кажу, морају да имају подједнако сви становници Косова и Метохије.

Ауторка емисије Светлана Вукмировић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво