Око магазин-Југословенка у Загребу, слатки грех Лепе Брене

Спустила се са крова загребачке Арене; пуштала је Шојића и Тесну кожу на видео биму а препуна највећа дворана у главном граду Хрватске певала је песме као што су Чачак и Југословенка. После овога логично је било да је нападну пензионисани генерали Хрватске војске. Лепа Брена за 40 хиљада особа у Хрватској.

Најзанимљивији меч ове ноћи у НБА лиги играо се у Милвокију, где је Далас победио тренутно најбољу екипу Истока Милвоки Баксе. За Далас због повреде није играо Лука Дончић, у саставу је био наш репрезентативни центар Бобан Марјановић. О овој утакмици, новом селектору Србије али наравно и о чуду званом Дончић Бобан Марјановић је у Милвокију говорио за РТС.

Први имигранти у главни град провинције Британска Колумбија су стигли након Првог светског рата, а касније су Други светски рат, па деведесете доносили нове таласе оних који су, из политичких и економских разлога, тражили канадску исељеничку визу. Причу о Србима у Ванкуверу погледајте у Око магазину.

Срби Мојсијеве вере, тако су себе називали Јевреји који су живели у Србији пре I светског рата. Било их је око 6000, а Станислав Винавер је само један од неколико стотина Јевреја који су отишли у Велики рат заједно са Србима. По чему је била позната Нети Мунк, како је један јеврејски лекар лобирао у САД за српску ствар и зашто је Давид Амар добио орден за храброст?

Уредник емисије: Горислав Папић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво