Спортска будућност Србије- Никола Стевановић ски скакач

Скијашки скокови уживају несумњиву популарност међу љубитељима зимских спортова и у Србији, али такмичара у овој дисциплини код нас нема. Зато Никола Стевановић, 15-тогодишњи средњошколац из Смедерева заслужује пажњу медија јер је, за сада, једини.

Први је интересовање за овај спорт показао Ненад Стевановић, Николин отац, који је у свом сину видео надареност за скокове а у себи потенцијал да савлада и тренерски занат. Од самог почетка њиховог заједничког бављења скијашким скоковима успоставили су сарадњу са словеначким клубовима и стручњацима који су, још у време заједничке државе, били носиоци највећих успеха југословенске скијашке репрезентације.
Николини први наступи и мали, али драгоцени резултати настали су у Словенији.Од "летова" дугих седам метара које је постизао као предскакач на 15-метарским скакаоницама 2014. године, већ наредне је у званичној конкуренцији са словеначким вршњацима догурао до скокова од преко 17 метара.
Најбољи пласман, треће место, остварио је прошлог маја на међународном такмичењу Јабланце скоком од 22,5м, а лични рекорд - 41 и по метар - постигао је у јулу 2017. на Планици.
Од 2015. године Никола је члан скијашког клуба Љубно где му је тренер Томаж Мурко. Планира да се на јесен са оцем пресели у ово мало место крај Велења, упише спортску гимназију и озбиљније настави са тренинзима. До тада, кондицију одржава тренирајући кошарку.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво