Око магазин-30.7.2019.Најлепши део Дунава

Бурек од буцова, паприкаш од шарана, кечига у тигању старом 40 година и остале гурманске и негурманске приче Горњег подунавља.

„И најгори дан у риболову је бољи него било који радни", тако нам говори Иван Ковач, надалеко ипак познатији као Кице.

Кице је са женом пре двадесетак година напустио родни Сомбор и доселио се на место које зову Стара, или Мртва барачка. Та барачка налази се на подручју Специјалног резервата природе Горње подунавље. Многи тврде да је Горње подунавље најлепши део Дунава на целом његовом току. За то је, нема сумње, заслужна природа, али какви људи тамо живе, то је питање на које се одговор лако добија, али га мало ко тражи.

Овде су увек људи и природа живели заједно, поштовали се, зато је све и остало тако, чисто и нетакнуто. А ти људи који су одлучили да покажу своје животе у емисији Око магазин су: Кице (алас, кувар, угоститељ, љубитељ природе и човек којег ваља слушати), Сузана- Кицетова жена. Она је мађионичар у кухињи, не само да тврди него и показује, како не постоји јело које не може да се направи од рибе . Затим ту је и Ђорђе Петровић, човек који најбоље познаје овај део Дунава. Он зна где има рибе, када је нигде не можеш упецати и где се крије орао белорепан.

Аутор: Далибор Жарић
Уредник: Горислав Папић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво